Çiçekçiler Çarşısı esnafı restorasyon çalışmalarından memnun

Çiçekçiler Çarşısı esnafı restorasyon çalışmalarından memnun

Sakarya Caddesi Çiçekçiler Çarşısı’nın yenilenmesi çalışmaları sürüyor. 30 senedir çarşı esnafı olan Hüseyin Karaman, “Biz kendi imkanlarımızla böyle bir çalışma yapamazdık. Bu muntazam görünüm sayesinde çarşı daha çok müşteri çekiyor” dedi.

Sakarya Caddesi Çiçekçiler Çarşısı’nın 30 senelik emektar esnafı Hüseyin Karaman, çarşının yenilenme çalışmaları hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu. Karaman, senelerdir çektiği kış günleri sorununun artık biteceğini ve çarşı esnafının bu durumdan oldukça memnun olduğunu dile getirdi. Karaman, çarşının yeni görünümü sayesinde birçok vatandaşı çekebileceğini ve satışların artacağını düşündüğünü söyledi. Aynı zamanda çarşının üstü açıkken çiçeklerin çok fazla zarar gördüğüne dikkat çeken Karaman, çarşının yenilenmesiyle bu durumun ortadan kalktığını senelerdir çekilen eziyetin sona erdiğini vurguladı.

ara-007.jpg

ÇİÇEKLERİMİZ HEBA OLUYORDU

30 senelik esnaf Hüseyin Karaman, “18 esnaf var. Herkes kendine göre işletmeci. Bizde onlardan birisiyiz. Kışın soğuğundan çiçeklerimiz çok etkileniyordu. Satışlarımızda haliyle düşüyordu. Satışlarımızın düşmesinin yanı sıra çiçeklerimiz zarar görüyor ve heba oluyordu. Buraya yapılan çarşı yenileme çalışmaları bizim işlerimizi olumsuz etkilemedi. Bizi olumsuz etkileyen her zaman kış günleri oldu. Bu yapılan proje sayesinde dükkânlarımız daha şık daha güzel duruyor. Güzel bir şekilde ekipler Sakarya Çiçekler Çarşısı’nı yenilemeye devam ediyor. Yapılan bu çalışmalar sayesinde çiçekçi esnafın kesinlikle yüzünün güleceğini düşünüyorum. Çiçekçilerin böyle şık görünümünün olması insanları daha fazla dükkanlarımıza çekecektir. Başta Belediye Başkanı Mansur Yavaş olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

ara2-004.jpg

EZİYET SONA ERDİ

Karaman, “Çarşı yenileme çalışmalarından oldukça memnunuz. Biz kendi imkanlarımızla böyle bir çalışma yapamaz ve yaptıramazdık. Bu kadar muntazam görünümlü bir çalışmaya imza atamazdık. Ekipler Sakarya Çiçekler Çarşısı’nı çok güzel yeniliyor ve yenilemeye devam ediyor. 30 senedir buradayım ve bu işi yapıyorum. Senelerdir çiçekçi esnafın çektiği eziyet sona eriyor. Esnaf yapılan bu projeden oldukça mutlu. Artık kış aylarında da yüzümüz gülüyor” ifadelerini kullandı.

ELİMİZDEKİ ÇİÇEKLERDEN OLUYORDUK

Karaman sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Çiçekçilik her zaman zor bir meslek olmuştur. Asla kolay bir iş değil. Her çiçeğin kendine özgü ayrı ayrı bakım şekli var. Dolayısıyla hiçbir işin kolay olmadığı gibi bu iş de kolay değil. Özellikle bu kadar ince ayrıntı, bakım gerektiren işin çalışma alanının üstü açık olması bizi çok zorluyordu. Kış günlerinde çiçeklerimize bakım yapma konusunda oldukça zorluk çekiyorduk. Bırakın bakım yapmayı elimizdeki çiçeklerden bile olabiliyorduk. Yakınımız ve korumamız yoktu. Bu sebeple her şey çok zordu. Şuanda bu çarşıda herkese birer dükkan veriliyor. Önceden kişi başına iki, üç dükkan veriliyordu. Bazı çiçekçi esnaf işi bıraktı. Şuan burada kalan esnaf yapılan bu projeden ötürü oldukça memnun. Güzel Başkentimizde başka bölgelerdeki çiçekçilere de bu çalışmaların yapılmasını isteriz. Bu proje sayesinde hem çiçekler güvende tutuluyor, hem daha şık bir görüntü oluyor, hem de esnafın müşterisi artıyor.”

Salih Çifci / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.