Bilkent'te kahve festivali

Bilkent'te kahve festivali

Hafta sonu Bilkent Station’da gerçekleşen Ankara Kahve Festivali’ne binlerce kişi katılırken farklı demleme teknikleriyle hazırlanmış kahveler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Geçen yıl yoğun ilgi gören Ankara Kahve Festivali bu yılda yoğun ilgi gördü. Geçtiğimiz hafta sonu Bilkent Station’da dünyaca ünlü Kahve markalarının katıldığı ve usta baristaların hünerlerini sergilediği kahve festivali 30 Eylül Pazar Akşamı sonra erdi. 3 gün boyunca farklı demleme çeşitleriyle hazırlanan kahveler ziyaretçilerin büyük beğenisini kazandı. Ayrıca festivalde gelenlere evde nasıl iyi kahve yapabilecekleri konusunda bilgiler verildi, seramikten kahve kupası yapma atölye çalışması düzenlendi. 

FARKLI LEZZETLER

whatsapp-image-2018-10-01-at-11.55.35-(1).jpeg

Festivalde katılımcılara sürekli olarak ücretsiz kahve ve kurabiye servisi yapıldı. Katılanlar dünyaca ünlü kahve markalarının usta baristalarından farklı demleme çeşitleriyle hazırlanmış kahveleri hayli beğendi.  Kahve ikramlarının yanı sıra katılımcılar ‘Kendi Kupanı Kendin Yap Seramik Atölyesi’ne yoğun ilgi gösterdi. Söyleşi ve konserlerinde olduğu festivalin önemli konuklarından biri de Venezuela Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes’di. ‘Venezuela Kahvesi: Bilinmeyen Bir Tarih’ söyleşini gerçekleştiren Büyükelçi katılımcılara Venezuela kahvesini anlattı.

KAHVE ÜZERİ FOTOĞRAF

Yabancı bir kahve firmasının uygulaması da katılımcıların en çok dikkatini çeken çalışmalar arasındaydı. Firma yetkilileri standı ziyarete gelen misafirlerinin fotoğraflarını çekip yeni bir teknoloji kullanarak içecekleri kahvenin üzerine bastı. Pek çok katılımcı bunu yaptırarak sosyal medya hesaplarından paylaştı. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.