Bayram namazı neden erken kılınır? Bayram günleri sabah namazı kılınır mı?

Bayram namazı neden erken kılınır? Bayram günleri sabah namazı kılınır mı?

Ramazanın ayının heyecanını yaşadığımız şu günlerde insanları bayram heyecanı bürüdü. Vatandaşlar akıllarına bayram namazı neden erken kılınır sorusu geldi. Peki, Bayram namazı neden erken kılınır? Bayram günleri sabah namazı kılınır mı?

Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu kurtuluşa ermek olan Ramazan ayının mağfiret günlerini yaşadığımız şu günlerde insanları bayram sevinci sarmış durumda. Bayram hazırlıklarına şimdiden başlayan insanlar evlerde tatlılar yapmaya, sarmalar sarmaya ve yöresel lezzetleri hazırlamaya başladı. Hal böyle olurken insanlar; bayram ile ilgili olarak çeşitli soruları da gündeme getirdi. Vatandaşlar; bayramda namazın neden erken kılındığını merak etmeye başladı. Peki, Bayram namazı neden erken kılınır? Bayram günleri sabah namazı kılınır mı? Tüm detaylar haberimizde:

bayram namazı neden erken kılınır

BAYRAM NAMAZI NEDEN ERKEN KILINIR?

Ramazan bayramına sayılı günler kala insanların en çok merak ettiği şeylerden biri de bayram namazlarının neden erken saatlerde kılındığı konusu oldu. Ramazan imsakiyelerinin en altında yer alan bayram namazı saatleri bu yıl genel olarak sabah altından sonra kılınacak. Peki, bayram namazı neden erken kılınıyor? Bu sorunun cevabını konu hakkındaki uzmanlar şöyle veriyor: Bayram namazları bayramların birinci günleri sabah namazı vaktinin çıkması ile kılınmaya başlanabiliyor. Aslında bayram namazı kılmanın belirli bir vakti yoktur. Ancak günde namaz kılınmayacak üç vakit vardır. Kerahat vakitleri olarak adlandırılan bu zamanlardan biride sabahın belirli saatleridir. O yüzden toplumsal bir alışkanlık olarak bayram namazlarının saatleri sabah namazından en az 40-50 dakika sonraya ve kerahat vaktinden önceye ayarlanıyor. Kültürel bir alışkanlık olan bu durum bayram namazlarının cemaat ile sabah erken saatlerde kılınmasına neden oluyor.

BAYRAM GÜNLERİ SABAH NAMAZI KILINIR MI?

BAYRAM GÜNLERİ SABAH NAMAZI KILINIR MI?

Vatandaşların merak ettiği bir diğer konu ise bayram günlerinde sabah namazının kılınıp kılınmayacağı konusu oldu. İnsanlar bu soruyu sorarken uzmanlardan bu soruya da cevaplar alıyoruz. Uzmanlara göre bayram günü sabah namazı kılmanın hiçbir sakıncası yoktur. Sakınca demek bile abes bir durum oluşturuyor. Çünkü namaz, farz olan bir ibadettir. Aksine, namaz kılınmadığı takdirde farzdan uzaklaşıldığı için Allah katında suç işlemiş oluyoruz. Velhasıl; sözün özü, bayram günleri sabah namazı kılmakta herhangi bir sakıncası yoktur.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.