Başkentte korku dolu gece: O ses Ankaralıları korkuttu

Başkentte korku dolu gece: O ses Ankaralıları korkuttu

Ankara’da dün gece geç saatlerde patlama sesi duyuldu. Vatandaşlar korku ve panik içinde neler olduğunu anlamaya çalışırken Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden resmi açıklama geldi.

Gece geç saatlerde başkent Ankara’da patlama sesi duyuldu. Ankaralı vatandaşlar korku ve panik içinde neler yaşandığını merak ederken, insanların merakı Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından giderildi. Öte yandan Ankara Valiliği imzalı açıklama da yapıldığı söylenirken, açıklamanın 2018 yılına ait ve spekülasyon olduğu belirlendi. Ankara’da yaşanan bu olay, sosyal medyanın en çok konuşulan olaylarından biri oldu.

ankara-emniyeti.jpg

HERKES SEBEBİNİ MERAK ETTİ

Dün gece saatler 01.42’yi gösterdiği esnada Ankara’da bir patlama sesi duyuldu. Sesin nereden geldiği ve neyin sebep olduğu ise araştırılmaya başlandı. Olayın üzerinden 45-50 dakika gibi bir süre geçmişken, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden herkesin içini rahatlatan o açıklama geldi. Ankara Emniyeti, sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada, “Duyuru, Tandoğan-Yüksek Hızlı Tren Garı çevresinde güvenlik önlemleri alınarak, bomba imha uzmanlarımız tarafından şüpheli paket uygulaması yapılmıştır. Yapılan incelemede paketin boş olduğu belirlenmiştir. Vatandaşlarımızın paniğe kapılmaması hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.

ankara-valiligi-001.jpg

SOSYAL MEDYADA YALAN BİLGİLER KOL GEZDİ

Ankara’daki patlama sesi ile insanlar korku ve panik içine girerken, bazı vatandaşlar ise sosyal medyada insanları yanlış yönlendirmenin peşine düştü. Olayın hemen ardından sözde Ankara Valiliği imzalı açıklama diye sosyal medyaya yayılan bilgilerin yalan olduğu kısa sürede anlaşıldı. Valilik imzalı olan açıklamanın aslında 2018 yılına ait olduğu belirlenirken, o açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Ankara’da duyulan patlama sesine ilişkin basın açıklaması

Ankara’da bir patlama olduğu yönündeki ihbarlar üzerine yapılan incelemede, söz konusu patlama sesinin F16 Modernizasyonu Projesi kapsamında TAİ Genel Müdürlüğü’nde yapılan test uçuşu sırasında meydana geldiği anlaşılmıştır.

Söz konusu test uçuşları yetkili mercilerden izin alınarak yapılmış olup herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.