Av yasağı balık fiyatlarını etkilemedi

Av yasağı balık fiyatlarını etkilemedi

Bayram öncesi başlayan av yasağı Ulus Hali’nde balık fiyatlarını etkilemedi. Esnaflar Ulus Hali’nde av yasağı sonrası balıklarda aslında indirime gidildiğini kaydetti.

Ramazan Bayramı öncesi başlayan av yasağı Ulus Hali’nde balık fiyatlarını etkilemedi. Esnaflar Ulus Hali’nde av yasağı sonrası balıklarda aslında indirime gidildiğini kaydetti.

Ulus Hali’nde bulunan balıkçı esnafı bayram öncesi et ile kıyaslandığında balığın hem maddi açıdan hem de sağlık açısından daha iyi olduğunu söyledi. Son senelerde deniz balıklarının azalmasından dolayı yasakların erken çekildiğini kaydeden balıkçılar “Şu an biz fiyatları indirdik. Ama fiyatlar belli olmaz gün gelir çok gelirse ucuz olur, az gelince fırlar balıkta fiyatta bir standart yoktur. Ama üretim balıklarında fiyatlar bellidir” dedi.

ulus hali balıkçısı

ET İLE KIYASLANDIĞINDA DAHA AVANTAJLI

Balık fiyatlarının bayram öncesi ve sonrasında grup grup indirimli olabileceğini ifade eden Balıkçı Esnaf, “Bir kilo et 350-400 lira olmuş. Ama 1 kilo çupra, 1 kilo levrek 100 lira, alabalık 70 lira. 350 lira bir kilo ete verileceğine çeşit çeşit balık alınabilir hem de proteini daha yüksek” dedi. Daha önce 1 Mayıs’ta başlayan av yasaklarının denizlerde balıkların azalmasından dolayı erkene çekildiğini ve bu sezon palamut bolluğu yaşandığını belirten Balıkçı Esnafı, “Yılın 12 ayı üretim balıkları bulunabilir ama deniz balıklarında belli olmaz. Balık fiyatlarında belli bir standart yoktur” diye kaydetti.

ulus hali balık fiyatları

PALAMUT VE ALABALIK HALA UCUZ

Palamut ve alabalık gibi balıkların bolluktan dolayı çift haneli rakamlarda olmasının dikkat çektiği Ulus Hali’nde av yasağının başlaması sonrası esnaflardan alınan bilgilere göre bazı balık fiyatları ve isimleri şu şekilde; Karadeniz Palamut 40 TL, Alabalık 75 TL, Sarıkanat Çinakop 60 TL, Norveç Somon 160 TL, Karadeniz Uskumru 50 TL, Kaya Levrek 105- 135 TL, Olta Levrek 150 TL, Karedeniz Levrek 125-155 TL, Karadeniz Çupra 100 TL, Olta deniz lüfer 120 TL, Olta çupra 125 TL, Günlük Çupra 100 TL, Mezgit 110 TL, Deniz Levrek 100 - 150 TL, Kaya Lagos 160 TL, Karadeniz Barbunya 50 – 165 TL, Hamsi 75 TL’den satışa sunuluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.