ASKİ KALDIRIMLARI KENDİNE KATTI

ASKİ KALDIRIMLARI KENDİNE KATTI

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü yerleşkesi genişletildi. Yapılan genişleme çalışmasıyla ASKİ çevresinde bulunan kaldırımların yarısı yerleşke içerisine dahil edildi. Bazı bölgelerde hiç kaldırım kalmadı. ASKİ’nin yanında bulunan

ADEM GÜRSOY – HABERVAKTİM
ASKİ Genel Müdürlüğü yerleşkesinin iki tarafında bulunan kaldırımların neredeyse yarısı yerleşke içerisine dahil edildi. Ulus’ta bulunan yerleşkenin Kazım Karabekir ve Fuat Börekçi Caddeleri tarafında bulunan kenarları genişletildi. Eski duvarlar yıkıldı. Yeni duvarlar ise 1 metre mesafede dışarıya kaydırılarak çevrede bulunan kaldırımlar üzerine yapıldı. Böylece kaldırımlardan yaklaşık 300m² alan yerleşkeye katıldı.
KALDIRIM TAMAMEN KAPANDI
ASKİ Genel Müdürlüğü önüne yapılan güvenlik kulübesi, Kazım Karabekir Caddesi üzerindeki genişletme çalışmalarından geriye kalan kaldırımın üzerine yapıldı. Böylece yayaların kullanabileceği  bir kaldırım kalmadı. ASKİ’ye ait güvenlik kulübesi yayaların kullanabileceği kaldırımı olduğu gibi kapattı.
DURAK ÇIKIŞINDA 
KALDIRIM KALMADI
Kaldırımların ASKİ Genel Müdürlüğü yerleşkesine dahil edilmesiyle yerleşke ile orada bulunan metro durağı arasındaki kaldırım da ortadan kalktı. Keçiören metro hattı üzerinde yeni yapılan ASKİ metro durağı ile yerleşke arasındaki  kaldırım da sözü edilen genişleme çalışmasından nasibini aldı. Söz konusu yerde bulunan yaklaşık 1 metre genişliğindeki  kaldırım da ASKİ Genel Müdürlüğü yerleşkesine dahil edildi.
YAYALAR KAZA 
TEHLİKESİ YAŞIYOR
ASKİ çevresinde bulunan kaldırımların yerleşke içerisine dahil edilmesi yayaları zor durumda bırakıyor. Oradan geçmek için yol bulamayan yayalar araç trafiğinin çok yoğun aktığı Kazım Karabekir Caddesini kullanmak zorunda kalıyor. Sözü edilen caddeyi kullanan yayalar her seferinde trafik kazası tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor.
KALDIRIMLA BİRLİKTE YOL DA DARALDI
ASKİ’nin Fuat Börekçi caddesi üzerindeki kaldırımın daralmasıyla birlikte cadde de daraldı. Cadde’nin yanında bulunan Nizamoğlu İşhanı esnafı uygulamaya tepkili. İşhanı’nda bulunan Yılmaz isimli  esnaf şunları söyledi: “Kaldırımı daralttıkları gibi yolu da daralttılar. Eskiden bu yoldan iki araç geçerken şimdi sadece tek bir araç geçiyor. Sincan dolmuşları ve Batıkent dolmuşları da buradan geçiyor. Dolmuşların yolcuyu indirip bindirdiği esnada arkadaki araçlar beklemek zorunda kalıyor. Daha önceden burası çift şeritti dolmuşlar sağa yanaşıyordu yolcusunu indiriyordu.”
HANA MÜŞTERİ GELMİYOR
Nizamoğlu İşhanı’nda dükkanı bulunan Mahmut isimli esnaf ise kaldırımı daralttıkları gibi yola da büyük beton saksılar koyarak yolu daralttıklarını belirtti. Bu durumun hanlarına gelen müşteriyi olumsuz etkilediğini söyleyen esnaf şöyle devam etti: “Kaldırıma duvarı diktiler, yola da saksıları, taşları koydular. Hanımıza müşteri gelmiyor. Şu taşlara vatandaş arabasını vuruyor, hasar meydana geliyor, hanın olduğu bölümü işgal ettiler. Müşteri noktasında bizleri kötü etkiledi. Bakın cadde üzeri pislik içerisinde, temizlenmiyor. Sanki hurdalık hale getirdiler çevreyi… Yola konulan taşlardan müştekiyiz. Taşların kaldırılmasını istiyoruz. ASKİ Genel Müdürlüğü’ne Nizamoğlu İşhanı yönetimi olarak gideceğiz ve bu durumun çözülmesini isteyeceğiz. Araba park edecek yer de yok, Araçlar girerken çıkarken orada koyulan taşlara, saksılara vuruyor. Yani nedir çözüm ne maksatla niye yaptınız diye soracağız.” 
BELEDİYE VATANDAŞA SIKINTI OLUŞTURUYOR
İsmini vermek istemeyen bir başka esnaf ise şu ifadelerde bulundu: “Kaldırım ile birlikte yolu da daralttılar. Belediyecilik anlamında vatandaşın bu sıkıntısını gidermesi gereken belediye yolu ve kaldırımları daraltarak vatandaşı yeni sıkıntılarla karşı karşıya bırakıyor.  Burasını Cumartesi günü yaptılar. Biz fen işlerini aradık bugün çalışmıyoruz şikayetleriniz başka bir zaman yapın dediler.  Burada bir şeyler dönüyor ama ne döndüğünü bilmiyoruz. Nereye şikayet edeceğimizi de bilmiyoruz.”
PERSONELE ÜCRETSİZ MÜŞTERİYE ÜCRETLİ OTOPARK
Nizamoğlu esnaflarından ismini vermek istemeyen vatandaş sözlerine şöyle devam etti: “ASKİ kendi personeline katlı otopark yaptı, buraya gelecek müşterilerine abonelerine de etrafı kiraya veriyor. ASKİ’nin etrafı komple kiralık, nereye park ederseniz edin hep para alıyorlar.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.