“Amacımız sağlıklı yaşlanmak”

“Amacımız sağlıklı yaşlanmak”

TÜED Mamak Şube Başkanı Murat Tokgöz, emekli vatandaşların sağlık harcamalarına dikkat çekerek, “Sağlık sorunları kapsamında yaptığımız anlaşmalar ile emeklilerimize maddi manevi destek veriyoruz. Amacımız sağlıklı yaşlanmak” dedi.

Türkiye Emekliler Derneği, emekli vatandaşların sağlık sorunlarında kolaylık sağlamak için çalışmalarına devam ediyor. Yaklaşık bin 200 kurumla birlikte yaptıkları anlaşmalar ile emeklilerin özellikle sağlık harcamalarında indirim sağlayan TÜED, anlaşmalı hastaneler ile ortaklaşa seminerler vererek emekli vatandaşları bilgilendiriyor. Ayrıca yaptıkları sağlık taramaları ile de emeklilere destek olan TÜED, emeklilere verdikleri sağlık desteği ile onların sağlıklı yaşlanmaları için çalışmalar yürütüyor. Gazetemize yaptığı özel açıklamalar ile emeklilere sağladıkları sağlık desteğine değinen Türkiye Emekliler Derneği Mamak Şube Başkanı Murat Tokgöz, “Emeklilerimizin sağlık sorunlarında yaptığımız anlaşmalar ile maddi manevi destek veriyoruz. Amacımız sağlıklı yaşlanmak. Üyelerimiz derneğimizin anlaşmalı olduğu hastanelerde yüzde 10 ile yüzde 40 arası indirimler ile muayene olabiliyorlar. Üyelerimize tavsiyem bizi web sayfamızdan ve sosyal medya hesaplarımızdan takip etmeleridir” dedi.

haberici2.jpg

“SEMİNERLER İLE BİLGİLENDİRME YAPIYORUZ”

Türkiye Emekliler Derneği kurulduğu günden bugüne emeklilerimizin haklı çıkarlarını savunan ve onların yanında olan bir sivil toplum kurumudur. 900 bini aşkın üye sayısı ile Türkiye'nin birçok yerinde faaliyet gösteren bir derneğiz” ifadeleri ile söze başlayan Türkiye Emekliler Derneği Mamak Şube Başkanı Murat Tokgöz; “Biliyorsunuz ki sağlık hizmetleri emeklilikte yani yaş almış insanlardan daha da çok gerekli oluyor. Biz de Türkiye Emekliler Derneği olarak üyelerimizin daha kaliteli sağlık hizmetleri alabilmesi ve bazı konularda bilgilenmesi için geçtiğimiz günlerde Yüzüncü Yıl Hastanesi ile ortaklaşa seminer düzenlendik. Yapılan seminerde emeklilerimiz yaşadıkları sağlık sorunlarında ne yapmaları gerektiğini kime ulaşması gerektiğini gibi konularda bilgilendirdik. Ayrıca konferanstan emeklilerimizin sağlıklı yaşlanabilmeleri için neler yapması gerektiğini anlattık” şeklinde konuştu.

haberici3.jpg

TARAMALAR DEVAM EDİYOR

Tokgöz, “Lokman Hekim Hastanesi ile ortaklaşa yaptığımız bir tarama çalışması oldu. Derneğimizin Genel Merkezimizde fizyoterapistler eşliğinde emeklerimizin vücut kitle endeksi ölçerek diyetisyenlerle uzman hekimler nezaretinde sağlıklı yaşlanma konusunda bilgilendirme yaptık. Bu çalışmaya katılan üyelerimiz 6 hafta süreyle uzman hekimler tarafından takip edip çalışmadan en yüksek seviyede verim alınması sağlanacak. Dernek üyelerimize sağladığımız bu iki sağlık çalışmasına da emeklilerimizin katılımları oldukça yüksek olur. Bu çalışmalardaki bütün amacımız emekli ve üyelerimizin karşılaşabileceği hastalıklara karşı önceden tedbir almalı ve herhangi bir hastalık durumunda nasıl davranacaklarını onlara tekrardan anlatmaktır” ifadeleri ile sağlık alanında yaptıkları çalışmalara değindi.

haberici4.jpg

ANLAŞMALI HASTANELER İLE KOLAYLIK SAĞLANIYOR

“Üyelerimiz Derneğimizin anlaşmalı olduğu hastanelerde yüzde 10 ile yüzde 40 arası indirimler ile muayene olabiliyorlar” bilgisini veren Mamak Şube Başkanı Tokgöz, “Yapılan taramalardan herhangi bir sorun çıkarsa indirimli şekilde doktorlar tarafından muayeneye alınıyor. Ankara'da anlaşmalı olduğumuz bir göz hastanesinin muayene ücreti 450 lira iken üyelerimize sağladığımız ayrıcalık ile 85 liraya muayene imkânı veriliyor. Böyle bir indirimi hastaneden personeli bile kullanamıyor. Biz dernek olarak üyelerimizin her anlamda yanlarında olmaya çalışıyoruz” dedi.

haberici5.jpg

SOSYAL MEDYADAN TAKİP ETMELİLER

Türkiye Emekliler Derneği Mamak Şube Başkanı Murat Tokgöz son olarak; “Derneğimizin Türkiye genelinde bin iki yüz kurum ile anlaşması var. Bu kurumlar içinde hastaneler ve medikaller gibi emekli bireylerin kullanabileceği her zaman ihtiyaç duyacağı kurumlar yer alıyor. Bu gibi konuları üyelerimizi duyurabilmek için SMS ile haberleşiyoruz. Onun yanında sosyal medyalarımız üzerinden yaptığımız duyuruları üyelerimizin katılımını sağlamaya çalışıyoruz. SMS konusunda bazen aksaklıklar çıkıyor bildiğiniz gibi üyelerimiz cep telefonlarıyla fazlasıyla aşina olamıyor. Bu durumda bazen ulaşamadığımız emeklerimiz olur. Üyelerimize tavsiyem bizi web sayfamızdan ve sosyal medya hesaplarımızdan takip etmeleridir. Takip ederlerse yapılan etkinliklere katılma fırsatı bulurlar. Kampanyalarımızdan ve sağladığımız kolaylıklardan faydalanırlar. Anlaşmalı kurumlardan faydalanmak isteyen üyelerimiz üye kimlik kartlarının arkasındaki karekodları okuttuğunda ya da sistemi isimlerini girdiklerinde anlaşmalardan faydalanabiliyor. Kimlik kartını yenilemek isteyen bütün emeklerinizi bulundukları yerlerdeki şubelerimize gitmelerin tavsiye ederim” bilgilerini verdi.

Faruk Gökyurt / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.