Ağız içi enfeksiyonlarında ada çayı mucizesi: İşte, detaylar
Covid- 19’un ardından birçok hastalık ortaya çıkmaya başladı. Hastalıkların uzun süre kaldığı nokta ise solunum yolları. Boğaz ve ağız içi enfeksiyonlarından kurtulabileceğiniz gargara tarifini sizler için hazırlandık. İşte, detaylar…
Covid- 19’un ardından her gün yeni bir hastalık ortaya çıkmaya başladı. Hastalıkların kendini belli ettiği ve uzun zaman kaldığı nokta ise solunum yolları. Üst solunum yolları, boğaz ve ağız içi enfeksiyonlarına yakalandığınızda kullanabileceğiniz ada çayı gargarası tarifini sizler için bir araya getirdik. İşte, detaylar…
DOĞRU ADA ÇAYI ÖNEMLİ
Türkiye'de 80'den fazla ada çayı türü bulunuyor. En fazla bulunan türü ise, Salvia triloba denilen 3 yapraklı tipidir. Oldukça değerli bir ada çayı türüdür. Öte yandan, kalan ada çayı türlerinin hepsi farklı oranlarda etken madde içerir. Tıbbi ada çayı olarak bilinen Salvia officinalis türü ülkemizde maalesef yetişmiyor. Bu sebeple üzerinde etken bitkinin yazılı olduğu ada çaylarını tercih etmek oldukça önemlidir.
MİKROBUN BAŞ DÜŞMANI
Ada çayı, özellikle üst solunum yolları, ağız içi ve boğaz iltihaplarına neden olan mikroplar üzerinde etkilidir. Gerek çayları, gerekse gargaraları bu hastalıkların tedavisinde kullanılabilir. Uçuk yapan virüsler üzerinde, antiviral ilaçlar kadar etkili olduğunu gösteren yayınlar mevcuttur. Mide şikâyetlerinde rahatlatıcı etkisi nedeniyle sık sık kullanılır. Hazımsızlık çeken hastalarda mide bağırsak sistemini yatıştırarak sindirimi kolaylaştırır. Sakinleştirici özelliği ile stresi azaltır. Ada çayı, boğaz ve burun bölgesinde bulunan virüsleri yok etmeye birebirdir. Ayrıca gargara sayesinde virüsün direncini kırmış olacaksınız.
ADA ÇAYI GARGARASI
Gerekli malzemeler
- 1 yemek kaşığı Ada çayı
- Su
Hazırlanışı
- Ada çayını porselen veya cam bir bardağa koyun.
- Ardından üzerine kaynar su ilave edin.
- Suyu ilave ettikten hemen sonra bardağın kapağını kapayınız.
- Su soğuyana kadar bekleyiniz, kapağını açıp poşetleri çıkarıp sıkınız.
- Bu sayede sıvı, 'antibakteriyel' ve 'antiviral' özellikleri bulunan adaçayı gargarası elde etmiş olacaksınız.
- Gargarayı her gün taze olarak hazırlayıp, günde 6-8 kez gargara yapmak için kullanabilirsiniz.
Püf noktası: Uçucu yağ içeren tüm bitkilerin gargaralarını ve çaylarını hazırlarken kapağı kapalı hazırlayınız. Eğer kapatmazsanız, bitkinin içerdiği uçucu yağı uçar gider ve etkisini göremezsiniz.
Uyarı! Uygulamada dikkatli olunuz.
Kaynak:Rüveyda Aslıipek
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.