ABD ve Çin rekabeti sürüyor: TikTok altıncı sırada!

ABD ve Çin rekabeti sürüyor: TikTok altıncı sırada!

Dünya ve Türkiye’de birçok suç nedeniyle gündeme gelen sosyal medya platformu Tiktok; son verilere göre 1.6 milyar aktif kullanıcısıyla en çok aktif kullanıcıya sahip 6’ncı uygulama oldu.

2016 yılında kurulan Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok dünyada popülerliği şaşırttı. Veri güvenliği başta olmak üzere müstehcenlik ve kara para aklama suçlarıyla gündeme gelen sosyal medya platformunun bazı ülkelerde kısmen veya tamamen yasaklı olmasına rağmen Ekim ayı verilerine göre 1.6 milyardan fazla kişi tarafından aktif olarak kullanıldığı açıklandı. Tiktok dünya çapındaki popüler sosyal medya platformları arasında ABD menşeili şirketler ve yine kendisi gibi Çinli Wechat’ten sonra 6’ıncı sırada yer aldı.

tiktok22.jpg

EN ÇOK KULLANILAN 6’NCI UYGULAMA

Tiktok, 2023 Ekim ayı verilerine göre dünya çapında en popüler sosyal medya platformları arasında bulunuyor. Ekim ayı verilerine göre dünyada en çok aktif kullanıcısı olan sosyal medya platformları arasında yer alan Tiktok’un 1.6 milyar aktif kullanıcısı olduğu ortaya çıkarken aylık aktif kullanıcı sayısına göre sıralanan listenin ilk 10’unda kendine yer buldu. Listeye göre dünya çapında aylık aktif kullanıcı sayısı en yüksek şirketler arasında ilk sıralarda ABD menşeili Facebook, Youtube, İnstagram, Whatsapp yer alırken onu Çin menşeili Wechat ve Tiktok takip etti.

sosyalmedya.jpg

İŞTE İLK 10

Dünya genelinde aktif kullancı sayısı en yüksek sosyal medya platformları arasında ABD ve Çinli markaların üstünlüğü bulundu. Listede yer alan 29 şirketin 16’sı ABD menşeili Facebook, Youtube, İnstagram, Whatsapp, LinkedIn ve Skype gibi şirketlerden oluşurken; 7 tane Çin menşeili şirket listede yer aldı. Çin menşeili 7 şirketten aylık kullanıcı sayısı en yüksek olanlar sırasıyla WeChat ve Tiktok olarak açıklanırken; listenin ilk 10’u şu şekilde oluştu;

  1. Facebook: 3 milyar kullanıcı
  2. YouTube: 2.49 milyar kullanıcı
  3. WhatsApp: 2 milyar kullanıcı
  4. İnstagram: 2 milyar kullanıcı
  5. WeChat: 1.7 milyar kullanıcı
  6. TikTok: 1.6 milyar kullanıcı
  7. Facebook Messenger: 1.03 milyar kullanıcı
  8. LinkedIn: 930 milyon kullanıcı
  9. Telegram: 800 milyon kullanıcı
  10. Snapchat: 750 milyon kullanıcı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.