AASKF Başkanı Kandazoğlu: Kulüplerimizin kurumsal yapılarının oluşması için çalışıyoruz

AASKF Başkanı Kandazoğlu: Kulüplerimizin kurumsal yapılarının oluşması için çalışıyoruz

Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Kandazoğlu, açılması planlanan yeni tesisler hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu.

Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (AASKF) Başkanı Murat Kandazoğlu, Gölbaşı Spor Kompleksi ve 19 Mayıs Stadyumu hakkında açıklamada bulunurken, Ankara amatör spor kulüpleri hakkında yapılan çalışmaları da anlattı.

murat kandazoğlu ankara

“19 MAYIS STADYUMU’NDA İKİNCİ BİR SAHA OLMASINI ARZU EDİYORUZ”

İlk olarak 55 bin kişilik olacağı açıklanan ama daha sonra 42 bin kişilik kapasiteye düşürülen Yeni 19 Mayıs Stadyumu’nda yoğun ve hummalı çalışmalar 24 saat aralıksız biçimde sürüyor. 4 Ağustos 2018 yılında yıkılan stadyumun, 2024 yılına yetiştirilmesi hedefleniyor. AASKF Başkanı Kandazoğlu, inşaat çalışmaları devam eden 19 Mayıs stadyumu hakkında bilgi verdi. Kandazoğlu, “19 Mayıs Stadyumu yıkılınca hızlı bir inşaat süreci başladı. Maalesef deprem felaketi yaşanınca tabii bir durağanlık yaşandı ve bitme süresini uzatacaktır kaynaklar çünkü o bölgelere aktarıldı. Amatör kulüplerimizin oynaması adına iki saha adına girişimlerde bulunduk. Bir futbol sahasının yapımı için 10 dönüme ihtiyacı var. Salon için 5 dönüm yeterli olabiliyor. İkinci bir sahanın olmasını arzu ediyoruz. Kulüplerimiz Anıttepe’de hayatlarını idame ettiriyorlar. Elektrik, su ve barınma ihtiyaçları Bakanlığımız tarafından karşılanmakta. Şehrin merkezinde pek spor alanı kalmadı, biz artık Gölbaşı örneği gibi her nerede olursa tesis olması adına çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kulüplerimizin ana binasının tesisin yanında yer alması gerekiyor. Hem Hasan Doğan Stadyumu hem Anıttepe tesisleri adına tribünlerin revize edilmesi anlamında projelerimizi sunduk. Eskiden 19 Mayıs Stadyumu’nda yer alan kulüplerimizin ofisleri gibi odalar dilerim ki yer alacak” dedi.

19 mayıs stadı inşaat

GÖLBAŞI’NDA AMATÖR KULÜPLER İÇİN TESİS

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın katkılarıyla inşaatı devam eden Ankara Amatör futboluna büyük katkı sağlayacak olan Gölbaşı / Ankara Spor Kompleksi ile ilgili Kandazoğlu, “Gölbaşı’nda Mogan sahası vardı. Mogan’ın yanında Gençlik ve Spor Bakanlığı katkılarıyla yeni bir saha inşa ediliyor. Mogan sahasının soyunma odasında sıkıntılar vardı. İl Müdürümüzün katkılarıyla zemini, soyunma odalarını yenileniyor. Tribün kapasitesi 1000 civarında olacak. Ankara futboluna hizmet verecek spor kompleksinin inşaatı sürüyor. BAL ve akademi takımlarımız uzun mesafelere maç yapmaya gidiyorlar. Yeni bir tesis her zaman iyidir ve önümüzdeki aylarda hizmete girecek ve kulüplerimizi tesis konusunda rahatlatacak. Hakem odası, soyunma odaları, sağlık odası bu komplekste olacak” diye konuştu.

19 mayıs stadı

“KURUMSAL YAPI OLUŞMASI ADINA ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”

AASKF ve amatör kulüplerin büyük camialar olduğunu belirten Kandazoğlu, “Her birinde 400-500 sporcu bulunuyor. Futbol ve diğer sporların yanı sıra iyi bir vatandaş olmaları adına sporcularımıza kulüpleri tarafından eğitimlerde veriliyor. Suçlama yerine amatör sporun ne anlama geldiğini anlatmamız ve ikna etmemiz gerekiyor. AASKF, aynı zamanda sosyal sorumluluk projelerinde de yer alan bir federasyondur. Kulüplerimizin kurumsal yapılarının oluşması adına da elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Hukuk ve muhasebe ihtiyaçlarında kulüplerimize bu hizmetleri ücretsiz sağlıyoruz. 320 üye kulübümüz var AASKF’ye. Kulüplerimizi üye yapmadan önce inceliyoruz, üye yapmadığımız 10 kulüpte vardır “ derken, yaşanılan deprem felaketiyle ilgili, “Depremin hemen ardından kriz ve yardım merkezi oluşturduk. 4 tırı bölgelere ulaştırdık. Ankara amatör spor camiası olarak katkılarımızı sunduk. 1 Konteyner bağışta bulunduk, ayrıca da nakdi yardımları da deprem bölgelere ulaştırdık. Bunlar gönül işidir, inşallah şehirlerimiz yaralarını en kısa zamanda sararlar ve hayatlarına kalıkları yerden devam edebilirler” ifadelerini kullandı.

kandazoğlu

ABB’DEN ANKARA’YA 5 TESİS

Kandazoğlu, Başkent’te yapımına devam edilen ve planlanan sahalarla ilgili de bilgiler aktardı. Kandazoğlu, “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Batıkent’te Ali Öcal sahasının hemen arkasında Adnan Kahveci Parkı içerisinde bir tesisin yapım aşaması sürüyor. Ovacık’ta ve Eryaman’da ikişer tane olmak üzere toplamda 5 sahanın yapılması amacı var. İnşallah seneye hizmete girer diye düşünüyorum. Bakanlığımızın TİGEM Genel Müdürlüğü ile bir ortak çalışması var en yakın zamanda orası da hizmete girecek bende sürecin takipçisiyim. Deplasmana giden kulüplerimize Büyükşehir kanalıyla otobüs desteğinde bulunuyoruz, ayrıca nakdi yardımlarımız oluyor” açıklamalarını yaptı.

Mert Dokuzoğlu / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.