21 il için uyarı: Gök gürültülü sağanak geliyor

21 il için uyarı: Gök gürültülü sağanak geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yayımlanan 5 günlük hava durumuna göre; 21 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Ülke genelinde yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak etkili olacak. İşte İstanbul, Ankara ve diğer illerde hava durumu

21 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Adıyaman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Malatya, K.Maraş, Mardin, Muş, Siirt, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Batman, Şırnak, Kilis ve Osmaniye illeri için sarı kodlu uyarıda bulundu.

SARI KODLU UYARI NEDİR?

Sarı kod, hava durumu potansiyel tehlikelidir. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır anlamına geliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamalara göre ülke genelinde yağışlı ve yer yer gök gürültülü olacağı tahmin ediliyor.
Genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun doğusunun yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışlar, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum ve Ağrı çevreleri ile Balıkesir ve Bursa'nın kuzey kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı görülmesi bekleniyor.
Hava sıcaklığı Güneydoğu Anadolu'da 3 ila 5 derece arasında azalırken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülke genelinde mevsim normallerinde seyretmesi tahmin ediliyor.

SARI KOD UYARISI

Yağışlar, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum ve Ağrı çevreleri ile Balıkesir ve Bursa'nın kuzey kesimlerinde kuvvetli olacak.
Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.