Zorunlu Deprem Sigortası'nda tarife güncellendi

Zorunlu Deprem Sigortası'nda tarife güncellendi

Depreme karşı alınan önlemlerden biri olan Zorunlu Deprem Sigortası’nda yeni yılın gelmesiyle fiyatlar güncellendi. Yapılan bu güncelleme ile poliçe yenilemelerinin desteklenmesi, teminat tutarlarının artırılması ve finansal güvence verilmesi amaçlanıyor.

Depreme karşı alınan önlemlerden biri olan Zorunlu Deprem Sigortası’nda yeni yılın gelmesiyle fiyatlar güncellendi. Yapılan bu güncelleme ile poliçe yenilemelerinin desteklenmesi, teminat tutarlarının artırılması ve finansal güvence verilmesi amaçlanıyor. Yeni gelen düzenleme ile beraber, Betonarme yapılar için inşaat birim metrekare teminatı 3 bin 16 TL'den 6 bin TL’ye, meskenler için azami teminat tutarı 640 bin TL'den 1 Milyon 272 bin TL'ye çıkarıldı.

deprem-ruveyda.jpg

YENİ DÖNEMDE YENİ FİYAT

Zorunlu Deprem Sigortası tarifesinde yapılan güncellemeler kapsamında, betonarme yapılar için inşaat birim metrekare teminatı 3 bin 16 TL olan fiyat 6 bin TL’ye yükseldi. Diğer yapılar için 2 bin 80 TL olan sigorta bedeline esas birim metrekare fiyatı 4 bin TL’ye çıktı. Bir mesken için 640 bin TL olan azami teminat tutarı ise 1 milyon 272 bin TL’ye yükseldi. Ayrıca 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren sonra düzenlenen yeni poliçelerin teminatlarına enflasyon koruması geldi.

depremmm.jpg

ENFLASYON ORANLARINDA ARTIŞ

Bu doğrultuda, poliçe başlangıç tarihi 1 Ocak 2024’tan itibaren her ay enflasyon oranında poliçelerin teminatlarında artış olacak. Bu şekilde sigortalar güncel kalacak. Daha önceden sigortası bulunan vatandaşlar ise teminatları 2 katına çıkarılarak, enflasyon korumasından faydalanarak olası bir depreme karşı büyük güvence sağlayabilecekler. Vatandaşların bunu kullanabilmesi için sigorta şirketlerine, acentelerine veya banka şubelerine başvuru yaparak düşük maliyetli ek prim ödemesi yaparak poliçe eki düzenlemeleri yeterli olacaktır.

derpemmmmmm.jpg

“HEDEFİMİZ, YÜZDE 100 SİGORTALILIK”

DASK tarafından ise konu ile alakalı “Kahramanmaraş depreminde 35 milyar lira tazminat ödemesi gerçekleştiren DASK, önümüzdeki yılın ikinci yarısında da sel başta olmak üzere tüm doğal afetlere teminat sağlar hale gelecektir. DASK olarak hedefimiz, yüzde 100 sigortalılık. Bu doğrultuda aralıksız çalışıyor, her vesile ile vatandaşlarımıza sigortanın önemini anlatmaya gayret ediyoruz. Bu doğrultuda, 2024 yılında tüm vatandaşlarımızı evlerini DASK güvencesi altına almaya, süresi dolan poliçelerini yenilemeye ve daha güçlü bir finansal güvenceye sahip olmak için teminatlarını güncellemeye davet ediyoruz” şeklinde açıklama yapıldı.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.