Youtube’da en çok izlenen video türleri neler? Youtube’da videolar nasıl öne çıkar?

Youtube’da en çok izlenen video türleri neler? Youtube’da videolar nasıl öne çıkar?

Her gün milyonlarca insan anlık olarak Youtube’den video izliyor. Youtube, günümüz toplumunda insanların en çok vakit geçirdiği sosyal mecralardan biri. Peki, Youtube’da en çok izlenen video türleri neler? Youtube’da videolar nasıl öne çıkar?

Genç, yaşlı herkesin birçok konuda zamanını Youtube’dan geçirdiği, her konuda içerik bulabiliyor. Akla gelebilecek neredeyse her konuda içerik barındıran Youtube, insanların gün içerisinde en çok vakit geçirdiği mecralardan biri haline geldi. Bünyesinde birçok özellik barındıran Youtube insanların önüne en popüler, en çok izlenen videoları çıkarıyor. Youtube’de günün ve haftanın en çok izlenen videolarının bulunduğu bir bölümü de bulunuyor. Peki, Youtube’da en çok izlenen video türleri neler? Youtube’da videolar nasıl öne çıkar?

Youtube video türleri-005.jpg

YOUTUBE’DA EN ÇOK İZLENEN VİDEO TÜRLERİ NELER?

Youtube, insanların en çok izlediği video türlerini analiz edip verilerini çıkartıyor. Youtube milyonlarca insanın her gün izlediği videoların analiziyle en çok hangi türlerin beğenildiğini tespit ediyor. İçerik üreticileri de bu konu başlıktaki videoların sıklığına özen gösteriyor. Peki bu konular ne?
Youtube’da en çok izlenen video türlerinin arasında oyun videoları bulunuyor. Oyun videoları, çocuk, genç ve yaşlı her oyun tutkunu insanın ilgisini çekiyor. Oyun videolarının yanı sıra ilgi çeken diğer konu başlıkları ise şöyle:

Röportaj videoları, Ürün inceleme videoları, Komedi videoları, Nasıl yapılır videoları, Kendin yap videoları Soru ve cevap videoları, Eğitim videoları, Kutu açma ve kutudan çıkarma videoları, Moda ve güzellik videoları izleniyor.

youtube öne çıkan videolar.jpg

YOUTUBE’DA VİDEOLAR NASIL ÖNE ÇIKAR

Sosyal medyanın popülerleştiği günümüz toplumunda en çok tercih edilenlerden birisi de Youtube. Kullanıcılarına her konuda içerik bulunduran Youtube’da aynı zamanda şiddetli bir rekabette gerçekleşiyor. Kullanıcılar içerik üreticisi olma hayaliyle çalışmalarına ve araştırmalarına devam ediyor. Youtube algoritması gün içerisinde paylaşılan binlerce video arasından en çok izlenen paylaşılan ve tercih edilen videolar ön plana çıkartılıyor. Ön plana çıkmak isteyen Youtube kullanıcılarına en çok verilen tavsiyeler arasında Youtube Market bulunuyor. Youtube Market sayesinde izlenme, abone, izlenme süresi, beğeni gibi birçok hizmet sağlayarak kullanıcıların Youtube’da ön plana çıkmasına destek oluyor.

Salih Çifci / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.