Yeni yılla birlikte berberlerde yeni tarife: Asgari ücretten ilk "tıraş"

Yeni yılla birlikte berberlerde yeni tarife: Asgari ücretten ilk "tıraş"

Ankara’da berber fiyatlarına yüzde 45 zam geldi. 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren uygulanacak fiyatlar hakkında Berberler Oda Başkanı Sezayi Kara, “Birinci sınıf berberlerde 310 TL, ikinci sınıflarda 240 TL, üçüncü sınıflarda ise 180 TL olacak” dedi.

Gazetemize özel açıklamada bulunan Ankara Berberler Esnaf Ve Sanatkârlar Odası Başkanı Sezayi Kara, “ Biz Ankara Berberler Odası olarak yüzde 45’e yakın bir zam yaptık. Saç kesimi, birinci sınıf berberlerde 310 TL, ikinci sınıf berberlerde 240 TL, üçüncü sınıflarda ise 180 TL olacak. Dükkânın sınıfına göre fiyatlandırması belirlenecek. Yeni dönemde Ankara'da en düşük bir saç tıraşı yıkaması ile birlikte 200 TL civarında olacak” dedi.

baskan.jpg

“YÜZDE 45’E YAKIN BİR ZAM YAPTIK”

Ankara Berberler Esnaf Ve Sanatkârlar Odası Başkanı Sezayi Kara, “Ankara'da 3 bin 500 tane berber dükkânımız var. Bu dükkânlarda da çalışan yaklaşık 8 bin tane berberimiz var. Asgari ücretin artması, kiralarımızın yeni yılda yükselmesi, BAĞ-KUR primlerinin yüksek olması fiyatlarımız da artışa sebep oldu. Biz Ankara Berberler Odası olarak yüzde 45’e yakın bir zam yaptık. Yapmış olduğumuz zam yine asgari ücrete yapılan zammın altında kalıyor. Ben tüm berberlerimizden yapılan zammın uygulanmasını yönünde özellikle ricada bulunuyorum. Çünkü ayakta kalmamız, BAĞ-KUR’larımızı ve kiralarımızı ödememiz, ailemizi geçindirmemiz lazım. Onun için tüm berberlerimizi bu Ankara Berberler Odası'nın yeni tarifesini alarak, dükkânlarında gözükür bir yer asarak bunu uygulamalarını rica ediyorum” ifadelerine yer verdi.

sac-kesimi.jpg

EN DÜŞÜK TIRAŞ 200 TL OLACAK

Yeni dönemdeki berber fiyatları hakkında bilgi veren Kara, “1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yeni tıraş tarifemizle beraber uygulamaya başlayacağız. Bizde 3 tür tıraş tarifesi bulunuyor. Saç kesimi, birinci sınıf berberlerde 310 TL, ikinci sınıf berberlerde 240 TL, üçüncü sınıflarda ise 180 TL olacak. Dükkânın sınıfına göre fiyatlandırması belirlenecek. Yeni dönemde Ankara'da en düşük bir saç tıraşı yıkaması ile birlikte 200 TL civarında olacak” şeklinde konuştu.

berberr.jpg

CAMDA FİYAT YAZILI BERBERLERE DİKKAT

Ucuz berberlere karşı dikkat edilmesi ve tercih edilmemesi noktasında uyarıda bulunan Kara, sözlerini şu şekilde noktaladı:

“ Vatandaşlarımızı özellikle şu konuda uyarmak istiyorum. Lütfen camda fiyat yazılı berberlere gitmesinler. O berberlerde sağlıksız işler dönüyor. Biz bunlarla alakalı ciddi anlamda mücadele ediyoruz. Ucuz fiyatı görüp aldanmasınlar. Haksız rekabet yaparak insanları kandırıyorlar. Fiyatları camdan ucuz göstererek, vatandaşları içeri çekiyorlar. Ardından saç yıkama parası, maske parası, ağda parası derken hepsine para alıyorlar. Zaten aynı fiyata denk gelmiş oluyor ama insanı kandırıyorlar. Malzemeleri değiştirmeden kullanan yerler var, bunlara dikkat etsinler lütfen. Camda yazıyor diye ucuz diye berberlere gitmesinler. Güvendiği berberlere gitsinler. Bugün verecekleri tıraş parası çok büyük para değil.”

Kaynak:Rüveyda Aslıipek / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum