Yazdık yapıldı: O yer yaya trafiğine kapatıldı!

Yazdık yapıldı: O yer yaya trafiğine kapatıldı!

Hamamönü mevkiinde karşıdan karşıya geçmeye çalışan vatandaşlar akan trafik nedeniyle uzun zamandır zorlu anlar yaşıyordu. Talatpaşa Bulvarı ile Anafartalar Caddesi'nin kesiştiği noktanın 350 metre gerisinde bulunan kısım demirlerle kapatıldı.

6 Aralık tarihli “Geçidi olmayan yol tehlike saçıyor: Yaya güvenliği risk altında” başlıklı haberimizde değindiğimiz trafik sorunu çözüldü. Altındağ Belediyesi yayaların karşıdan karşıya geçtiği kısmı demirlerle kapattı.

2-003.jpg

NE OLMUŞTU?

29 Kasım’da yaşlı bir kadına araba çarpması sonucu gündeme getirdiğimiz sorun, kent genelinde konuşuldu. 6 Aralık tarihinde gazeteilksayfa.com’da çıkan haberimizin ardından yetkililer harekete geçti.

3-001.jpg

GEREKEN ADIMLAR ATILMALI

Altındağ Belediyesi nezdinde karşılık bulan haberlerimizde şu ifadelere yer verilmişti:

“Araçların arasından karşıdan karşıya geçmek isteyen vatandaşlar, tehlikeli görüntüler oluşturuyor. Yaya güvenliğini artırmak ve olası tehlikeleri önlemek için trafik ışıklarının veya yaya geçidinin kurulması konusunda çalışmaların başlaması gerekiyor. Çevre esnafı da bu sorundan dolayı endişeli olduklarını ve yaya güvenliğinin sağlanması için gerekli adımların atılması gerektiğini belirtiyor”

4-002.jpg

YAYA GEÇİDİ ÖNERİSİ

“29 Kasım sabahı, Talatpaşa Bulvarı ile Anafartalar Caddesi'nin kesiştiği noktanın 350 metre gerisinde bulunan Hamamönü mevkiinde, yaya geçidi levhasının bulunduğu ancak yaya geçidi çizgilerinin olmadığı yolda, karşıdan karşıya geçmek isteyen talihsiz bir kadın, hafif ticari aracın çarpması sonucu yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Bölge halkı bu tarz kazaların tekrar yaşanmaması ve daha kötü bir sonuçla sonlanmaması adına ivedilikle gerekli yerlere yaya geçidi çizgilerinin çekilmesini bekliyor”

Bölgeye yeni bir yaya geçidi yapılmadı. Ancak çekilen demirlerle beraber, vatandaşların karşıdan karşıya geçtiği kısım yaya trafiğine kapatılmış oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.