Yalçındağ: “Fiyatların pahalı olmasının bize bir faydası yok”

Yalçındağ: “Fiyatların pahalı olmasının bize bir faydası yok”

Ankara Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ, Ramazan ayı öncesi ete gelen zammı kasapları memnun etmediğini belirtti. “Et fiyatlarının satın alınabilecek noktada durması gerekiyor. Fiyatların pahalı olmasının bize bir faydası yok” dedi.

Ramazan ayı öncesi kırmızı ete gelen zammı Ankara Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ ile konuştuk. Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Yalçındağ, “Bizim satışlarımız düştüğünde bu durum bütün sektöre yansıyacak. Zamlar ne kasapları ne vatandaş memnun etti. Et fiyatlarının satın alınabilecek noktada durması gerekiyor. Fiyatların pahalı olmasının bize bir faydası yok” diyerek kasap esnafının zamlardan memnun olmadığını satışlarının düştüğünü dile getirdi.

thumbs-b-c-58d1427a6e212a3bd4f3c5787486bca3.jpg

“ZAMLARDAN MEMNUN DEĞİLİZ”

Ankara Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ, Ramazan ayı öncesi kırmızı ete gelen zamlardan memnun olmadıklarını söyleyerek şöyle devam etti. Yalçındağ, “Kasaplar odası olarak kırmızı ete gelen zamlardan memnun değiliz. Kırmızı et fiyatlarının satın alınabilecek noktada durması gerekiyor. Vatandaşın eti alamayacağı noktaya gittiğinde bunun ne kasaplara nede vatandaşlara bir faydası yok. Kasaplar olarak sattığımız etin üzerinden geçinen insanız. Bizim et satışlarımız düştüğünde bu durum bütün sektöre yansıyacak. Kasaplar daha az satış yaptığında işçi etkilenecek, vatandaş etkilenecek, besici üretici etkilenecek, kasaplar olarak bu zamları anlamakta güçlük çekiyoruz” dedi.

thumbs-b-c-9c9d783e2e74b105e94c2ea44a460024.jpg

“DÜZENLEME BEKLİYORUZ”

Oda Başkanı Yalçındağ, Devletimizden kırmızı ete yansıyan zamları düzenlemesini istiyoruz diyerek şu şekilde açıklamalarına son verdi; “Süt para etmediği için besiciler ineklerini kesime yolladı. Üretim azaldı. Şimdi karkas fiyatlarının geldiği noktada süt para etse de besiciler hayvanlarını kesime yollar. Et fiyatları bu kadar fazlayken süt üreticileri etten para kazanmaya çalışacak. Süt üreticisine verilmeyen destekler hayvan üretimini de etkiledi. Devletin biran önce üreticiye destek vererek etin fiyatını düzenlemesi gerekiyor. Verilen zamlardan ne kasaplar memnun ne vatandaş ne üretici memnun değil. Üreticiden kesim yapan işletmelere kadar denetlemelerin artması gerekir.”

Faruk Gökyurt/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.