Windows 11’in hatası gündem oldu

Windows 11’in hatası gündem oldu

Windows 11, Google Pixel'deki gizlilik hatasından etkilendi. Windows 11 ve Google Pixel’den yeni gizlilik hatası dikkat çekti. Yeni Windows 11 gizlilik hatası ile ilgili tüm detayları sizler için haberimizde derledik.

Gündemde etkili olan Windows 11 yeni bir hata ile dikkatleri üzerine çekti. Bir güvenlik araştırmacısı Windows 11 üzerinde yaptığı çalışmalar sonucunda sistemde bir gizlilik sorunu olduğunu belirtti. Eksikliğin sizin görüntülenmesini istemediğiniz veya bazı özel detaylarını gizlediğiniz fotoğraflarla ilgili olduğu açıklandı. Windows 11’deki kusuru tespit edebildiğinizde bu fotoğrafların ilk haline erişebiliyorsunuz. Windows 11 gizlilik hatası ile ilgili detayları sizler için bir araya getirdik.

ÖZEL VERİLERİ NASIL KORUMALIYIZ?

Şubat ayında Windows 11 takvim uygulaması ile gündemde dikkat çekiyordu. İşletim sisteminde mail, hatırlatıcılar, ajanda vb. uygulamalar takvim ile bütünleşmiş sistemle hizmet veriyor. Yani takvimin çökmesi tüm bu uygulamaların çökmesi anlamına geliyor. Gerçekleşen sorun şimdilik kısmen de olsa çözüldü.

 Windows 11 gizlilik hatası

Ama bu hafta yeni bir sorunla daha karşı karşıya kalan kullanıcılar şaşkına döndü. Geçtiğimiz haftalarda Google Pixel’in işaretleme hatası tespit edildi. Bu hata Google Pixel cihazlarda işlem gören bir fotoğraf veya videonun kısmen de olsa ilk haline dönmesi için tasarlanmış. Gerçekleşen hatanın farkında olan bir grup güvenlik uzmanı Windows 11 üzerinde de testler için çalışmaları başlattı. Windows Snipping Tool’un da bu hatadan etkilendiğini gözlemledi.

Kimi kullanıcılar bu sorunun çokta önemli olmadığını ifade etti. Kimi kullanıcılar ciddi bir sorunla karşı karşıya olduklarını ve verilerinin korunmasını istedi. Bu kullanıcılar düzenleme işlerini sadece Instagram’a atılacak fotoğraflarından arka planı kırparken değil bir çok farklı alanda kullanıyor. Kredi kartlarının, kimliklerinin kısmen de olsa görüntülerini paylaşma durumu önem arz ediyor. Kişisel görüntüleri paylaşırken önemli olan kısımların üzerini uygulama yardımıyla siliyor yada kesiyorlar. Ama son hataya göre bu bilgiler kolaylıkla ortaya çıkıyor

ACROPALYPSE HATASI

Google tarafındaki hata “Acropalypse” olarak isimlendiriliyor. Gerçekleşen bu hata fotoğrafa yapılan 4-5 adım önceki işlemi hafızasında saklıyor. İstendiği takdirde size fotoğrafın o halini yeniden gözler önüne seriyor. Ama Windows 11’deki hataya baktığımızda gerçekleşen sorun farklı bir konu. Windows 11 Snipping Tool uygulaması kullanılmayan veriyi tamamen kesmek yerine onu geride planda muhafaza ediyor. Böylece siz fotoğrafınızı kırptığınızda gittiğini sandığınız bölüm aslında hala bilgisayarınızda sessizce saklanıyor. O fotoğrafın veya belgenin ilk haline ulaşmanın yolunu açık bırakıyor. Hatalarla ilgili her iki şirketten net olarak bir açıklama gelmedi. Ancak sorunlar ile ilgili olarak çalışmaların başladığı duyuruldu.

Sedat Osman Koç / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.