Vergi Uzmanı açıkladı: Araç muayene ücretlerine çok büyük zam

Vergi Uzmanı açıkladı: Araç muayene ücretlerine çok büyük zam

TÜVTÜRK'ün 2024 planlamasına göre araç muayene ücretlerine yüzde 58,46 oranında zam yapılması bekleniyor. Beklenen zam gerçekleşecek olursa, muayene ücreti 1.149,50 liradan 1.821,66 liraya çıkacak.

TÜVTÜRK'ün 2024 planlamasında yer alan oranlar göz önüne alındığında, yeni yılda araç muayene ücretlerine dev zam geleceği iddia ediliyor. Vergi uzmanı Ozan Bingöl, konuyla alakalı yaptığı sosyal medya paylaşımında yeni ücretler hakkında tahminlerde bulundu.

a1.jpg

ARAÇ SAHİPLERİNİ ENDİŞELENDİRİYOR

Bingöl, paylaşımında yaptığı açıklamada, “TÜVTÜRK'ün 2024 planlamasında yer alan yüzde 58,46 oranındaki araç muayene ücreti zammı, araç sahiplerini endişelendiriyor. Bu orana göre, 1.149,50 lira olan araç muayene ücreti 1.821,66 liraya yükselecek” ifadelerini kullandı.

a2.jpg

ZAMMA TEPKİ

Araç muayene ücretlerine yapılan zam, araç sahiplerini zorlayacak. Özellikle, ekonomik sıkıntı yaşayan vatandaşlar için bu zammın, ek bir yük oluşturacağı düşünülüyor.

Zammı eleştiren araç sahipleri Ozan Bingöl’ün paylaşımı sonrası “Araç muayene ücretleri zaten yüksekti. Bu zamla birlikte, araç muayenesi yaptırmak daha da zorlaşacak” şeklinde tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.