Valilikten çiftçilere uyarı! Ankara’da zirai don tehlikesi

Valilikten çiftçilere uyarı! Ankara’da zirai don tehlikesi

Ankara Valiliği, il genelinde yaklaşan zirai don tehlikesine karşı çiftçileri uyardı. Karadeniz üzerinden gelen soğuk hava dalgasının etkisiyle bu geceden itibaren başlayacak don olayının bir hafta boyunca etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi'nden edinilen bilgilere göre, Ankara'da zirai don tehlikesi kapıya dayandı. 18 Ekim gece saatlerinden başlayarak 23 Ekim sabah 09:00'a kadar etkisini sürdürmesi beklenen soğuk hava dalgası, tarım arazilerini tehdit ediyor. Ankara Valiliği, bu anlamda sosyal medya hesaplarından paylaşım yaparak çiftçilere önlem almaları gerektiğini ifade etti.

zirai-don-2.jpg

ÇİFTÇİLER İÇİN ÖNLEM ZAMANI

Uzmanlar, tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşların bu süreçte dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Özellikle hassas tarım ürünlerinin zarar görmemesi için gerekli önlemlerin alınması tavsiye edilirken, çiftçilerin bölgelerindeki meteorolojik tahmin ve uyarıları yakından takip etmeleri önem taşıyor. Yetkililere göre, don olayının bir hafta boyunca etkili olması beklendiğinden, uzun vadeli koruma önlemlerinin planlanması gerekiyor.

zirai-don-3.jpg

Ankara Valiliği tarafından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi: “Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden alınan son verilere göre; Karadeniz üzerinden gelen soğuk havayla birlikte bu geceden itibaren Ankara il genelinde zirai don hadisesi beklenmektedir. Zirai don riskinin gelecek hafta ortasına kadar devam edeceği tahmin edildiğinden tarımsal faaliyetlere uğraşan vatandaşlarımızın kendi bölgelerindeki tahmin ve uyarıları dikkatle takip etmeleri önem etmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunulur.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.