'Uyum Mahalle Buluşmaları'nın ilki Doğantepe’de düzenlendi
Yıllardır aynı mahallede yaşayan Suriyeli mülteciler ve yerel halkın, daha fazla kaynaşmasını sağlamak için hayata geçirilen 'Uyum Mahalle Buluşmaları'nın ilki Doğantepe’de düzenlendi.
Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı tarafından Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) iş birliğinde düzenlenen "Uyum Mahalle Buluşmaları"nın ilki Altındağ’ın Doğantepe Mahallesi’nde düzenlendi.
BİRLİK VE BERABERLİK SAĞLANDI
Etkinlik önceki akşam Doğantepe Yaşlı Evi’nin bahçesinde iftar programıyla gerçekleştirildi. Uyum programına Ankara Valisi Vasip Şahin, Vali Yardımcısı İsmail Küreci, Göç İdaresi Genel Müdürü Abdullah Ayaz, Altındağ Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Karabudak, İl Göç İdaresi Müdürü Bayram Yalınsu, İlçe Müftüsü Enver Türkmen, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu Politika Geliştirme Bölüm Başkanı Neşe Kılınçoğlu ile mahallede yaşayan çok sayıda Suriyeli konuk ve yerel halk katıldı. Suriyeli mülteciler ve yerel toplumun bir araya gelmesini sağlayarak, aralarındaki iletişimi kuvvetlendirmenin amaçlandığı etkinlikte aynı sofrada kardeşçe oruçlar açıldı. Programda birlik ve beraberlik fotoğrafı verildi.
“BİZ KARDEŞİZ BİRBİRİMİZİN YABANCISI DEĞİLİZ“
"Uyum Mahalle Buluşması”na katılan Vali Vasip Şahin, iftar sofrasında buluşan iki kardeş halka yaptığı konuşmada, “Burada özellikle Doğantepeliler dedim, yabancı ya da yerel vatandaşlar demedim. Çünkü biz kardeşiz, birbirimizin yabancısı değiliz. Biz, birlikte bütünüz. Siz mazlum kardeşlerimiz bugün bize ihtiyaç duydunuz ve bizimlesiniz. İnşallah siz de yarın güzel günler gördüğünüzde, güzel bir gelecekle kucaklaştığınızda başka mazlum kardeşlerimize sizde aynı ev sahipliği yapacaksınız" dedi.
“DUA KAPISI OLARAK GÖRÜYORUZ”
Türkiye’de yaşayan Suriyeli misafirleri dua kapısı olarak gördüğünü de belirten Vali Şahin, "Sizlerden sadece beklediğimiz şey dua etmeniz, kardeşliğimizi ve dostluğumuzu, komşuluğumuzu pekiştirecek davranışlarda bulunmanız. Biz dün olduğu gibi yarın da hem sizlerle hem de başka mazlum kardeşlerimizle ekmeğimizi bölüşmeye devam edeceğiz. İnşallah bu coğrafya bu sıkıntılardan en yakın zamanda Cenabı hakkın da yardımıyla kurtulacak. Sizden tek ricamız inşallah o günleri gördüğünüzde bu günleri ve kardeşliği unutmamanız. Biz bu coğrafyada ancak bir olursak, bir arada olursak ve birbirimize destek verirsek hep birlikte ayakta kalırız aksi takdirde yok oluruz" diye konuştu.
AYNI EKMEĞİ BÖLÜŞENLER HEP DOST KALIRLAR
Vali Şahin, Göç İdaresi’nin söz konusu mahalle buluşmalarını Ankara’da başlattığını açıklayarak, “Mahalle buluşmalarıyla var olan dostluğu daha da kuvvetlendiren güzel bir davranışla aynı sofra etrafından buluştuk. Aynı çorbaya kaşık sallayan, aynı ekmeği bölüşen insanlar birbirlerine hep dost kalırlar, hep birbirlerinin yardımcısı olurlar” ifadelerini kullandı.
8 YILDIR KARDEŞÇE…
Göç İdaresi Genel Müdürü Abdullah Ayaz ise konuşmasında Türkiye'nin 3,6 milyonu Suriyeli olmak üzere 4,8 milyon yabancıya ev sahipliği yaptığını açıkladı. Savaş dolayısıyla Türkiye’ye gelen Suriyelilerle yaklaşık 8 yıldır kardeşçe yaşadığımızı belirten Ayaz, özetle şunları söyledi: "Milletimizin hoşgörüsü, devletimizin desteğiyle bu günlere geldik. İnşallah bu yaptığımız faaliyetlerle de hem bizim halkımızın hem de Suriyeli kardeşlerimizin birbirlerini daha iyi anlamaları noktasında gayret göstermekteyiz. İnşallah gelecek hem bizim hem de Suriyeli kardeşlerimiz hem de diğer yabancı misafirlerimiz için daha güzel olur."
17 MAHALLE BULUŞMASI…
Öte yandan Ankara'da 8'i iftar programı olmak üzere toplamda 17 mahalle buluşması gerçekleştirileceği açıklandı.
OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM
Gazetilksayfa.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.