Ünal Karaman hangi partiden aday oldu? Ünal Karaman kimdir? Ünal Karaman kaç yaşında, nereli?

Ünal Karaman hangi partiden aday oldu? Ünal Karaman kimdir? Ünal Karaman kaç yaşında, nereli?

Ünal Karaman, milletvekilliği aday adaylığını duyurduğundan beri en çok merak edilen isimler arasında yer alıyor. İnsanlar Ünal Karaman hangi partiden aday oldu? Ünal Karaman kimdir? Ünal Karaman kaç yaşında, nereli? Sorularının yanıtlarını arıyor.

Ülke gündemi içerisinde konuşulan isimler arasında Ünal Karaman var Ünal Karaman, milletvekilliği aday adaylığını duyurduğundan beri en çok merak edilen isimler arasında yer alıyor. Peki, Ünal Karaman kimdir? Ünal Karaman kaç yaşında, nereli, mesleği ne? İşte detaylar:

haber-ici-1-001.jpg

ÜNAL KARAMAN KİMDİR?

Ünal Karaman, 29 Haziran 1966 tarihinde Konya’da dünyaya geldi. Küçük yaşlarında yetenekleriyle dikkat çeken Ünal Karaman, ilk olarak Konyaspor genç takımında oynamaya başladı. Ardından gösterdiği güzel futbol ile 1984 yılında Gaziantepspor’a transfer oldu. Henüz 2. Lig’deki Gaziantepspor’da furma giyerken A Milli Takım’da forma giyme şansı yakalayan Ünal Karaman, 1987 yılında Malatyaspor’a transfer oldu. 1988 yılında Malatyaspor ile birinci lig üçüncülüğü yaşadı. Ünal Karaman, bu başarının kahramanlarından biri olarak 1990 senesinde Trabzonspor’a transfer oldu. 9 yıl Trabzonspor’da formasını terleterek Trabzonspor efsanesi oldu. 1999 yılında MKE Ankaragücü’ne transfer olan Ünal Karaman, bir sezon daha futbol oynayıp 2000 senesinde aktif futbolculuk kariyerini bitirdi.

haber-ici-2-001.jpg

Oyunculuk kariyerinin ardından teknik direktör olan Ünal Karaman, pek çok takımda yardımcı antrenörlük yaptı. Daha sonra tek başına koç olan Ünal Karaman; sırasıyla Türkiye A Milli Takım, Türkiye U-21 Genç Takımı, Konyaspor, MKE Ankaragücü, Konyaspor, Adana Demirspor, Şanlıurfaspor, Kardemir Karabükspor, Trabzonspor, Çaykur Rizespor ve Göztepe takımlarında teknik direktörlük yaptı.

Ünal Karaman, son olarak 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri öncesi İYİ Parti’den Konya Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı.

Bedirhan Şahin / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.