İslam'da Muhammed ümmeti olmanın önemi

İslam'da Muhammed ümmeti olmanın önemi

Bir peygamberi takip eden ve arkasından giden insanlara genel manasıyla Ümmet adı verilir. Peki, Ümmet kime denir? Ümmeti Muhammed nedir? Ümmeti Muhammed olmanın özellikleri nelerdir? İşte detaylar:

Ümmet, bir önder etrafında aynı inanç ve gaye ile bir araya gelen, bir peygambere inanan ve aynı dine bağlı insanların oluşturduğu topluluk manasını taşır. Ümmet, kendisine uyulan, örnek ve önder olma özelliğine sahip topluluktur. Genel manada kendilerine peygamber gönderilen bütün topluluklara ümmet denilmiş olmakla birlikte, özelde ümmet kelimesi ile Kur’an’a ve Hz. Muhammed’e inanan İslam’ı din olarak kabul eden Müslümanlar kast edilmektedir. Peki, genel hatlarıyla Ümmet kime denir? Ümmeti Muhammed nedir? Ümmeti Muhammed olmanın özellikleri nelerdir? Tüm detaylar haberimizde:

gul-1-001.jpg

ÜMMETİ MUHAMMED OLMANIN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Ümmet, kelimenin derin manasıyla; yüce Allah'ın âlemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimiz önderliğinde oluşan insanlığa öncü ve örnek olacak üstün özelliklere sahip Müslümanlar topluluğuna Ümmeti Muhammed denilmektedir. Bir Peygambere ümmet olmak, başlı başına bir fazilet ve üstünlük sebebidir.

gul-3-001.jpg

Hz. Muhammed’in ümmeti olmak ise diğer ümmetlere göre çok daha ayrıcalıklı ve üstün bir mertebedir. Çünkü Hz. Muhammed; “Ümmet olmak yüce Allah'ın lütuf ve ihsanıdır. Bunu bizzat Kuran haber vermektedir” demiştir. Kur’an’da ise; “And olsun ki içlerinden kendilerine Allah'ın ayetlerini okuyan, onları arındıran, onlara kitap ve hikmeti öğreten bir peygamber göndermekle Allah müminlere büyük bir lütufta bulunmuştur” şeklinde geçmektedir.

gul-4.jpg

Peygamber Efendimiz şöyle buyuruyor, “Bu ümmet, Muhammed ümmeti, diğer ümmetlere karşı üstün kılındı. Siz sonuncu ümmetsiniz. Siz ümmetlerin en hayırlısı ve Allah yanında en değerli olanısınız. Ümmeti Muhammed, en faziletli en seçkin ve en bahtiyar ümmettir. Zira yüce Allah onları âlemlere rahmet olarak gönderdiği, ahlakını övdüğü bütün insanlığa en güzel örnek olarak taktim ettiği ve en sevdiği insana ümmet kılmıştır."

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.