Ulus Hali’nde Ramazan yoğunluğu

Ulus Hali’nde Ramazan yoğunluğu

Ulus Yeni Hal’de Ramazan ayının coşkusu ve heyecanı kalabalıklara yansıdı. Ramazan ayının gelişi ürünlerin fiyatlarını da etkiledi. Hal esnafları yoğunluktan memnun olsa da ürünlerin pahalılığından şikâyetçi olduklarını dile getirdi.

Ramazan ayının gelişiyle beraber Ankara’da ki simge noktalardan biri olan Ulus Yeni Hali’ne vatandaşlar akın etti. Ramazan ayı alışverişi için hali seçen Ankara halkı, ürünlerin fiyatlarına rağmen alışverişini yaptı. Bu durumdan hem satıcılar hem de alıcılar şikâyetçi olsa da herkesin bütçesine göre alışveriş yaptığı görüldü. Ulus Yeni Hal esnaflarından Mahmut Kurt, “Fiyatlara göre kalabalık çok güzel. Fiyatlar neredeyse ikiye katlanmış durumda. Yetkililerden çözüm istiyoruz” dedi.

hal-haber-ici.jpg

RAMAZAN FİYATLARI ETKİLEDİ

Ulus Yeni Hal’de esnaflık yapan Mahmut Kurt, fiyatların normalde de pahalı olmasına vurgu yaparken, Ramazan ayı ile birlikte fiyatların daha da arttığını ifade ederek şunları söyledi: “Fiyatlar eskiye oranla ikiye katlanmış duruma geldi. Örneğin; tavuğun kilosu 35 lira iken şu anda 52 liraya çıktı. Bir kilo biber ramazandan önce 30 liraydı şu anda 40 lira oldu. Yine bir kilo salatalık 15 lirayken 25 Türk Lirasına yükseldi. Nitekim buna sebep olanda Ramazan ile oluşan kalabalıklar oldu.”

hal-haber-ici-2.jpg

HALDE FİYAT LİDERİ ‘KIRMIZI ET’

Ulus esnaflarını teker teker gezdiğimizde meyveden sebzeye, balıktan tavuğa hemen her ürüne gelen zamlar kırmızı eti de etkiledi. Ete gelen zam, Ulus Hali’nde eti zam şampiyonu yaparken, konu hakkında düşüncelerini paylaşan Mahmut Kurt, “Ramazandan önce kırmızı etin kilosu 200 liradan başlıyordu. Etin bölgesine ve kalitesine göre değişen bir fiyat grafiği vardı. Ancak şu anda kırmızı etin kilosu 100 lira artarak 300 liradan başlıyor. Şu anda halimizde en pahalı ürün, kırmızı et olmuş durumda” şeklinde konuştu.

Enes Boyacı / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.