Türünün tek örneği: Bayraktar TB3 geliyor!

Türünün tek örneği: Bayraktar TB3 geliyor!

Selçuk Bayraktar, özellikleri ile dikkat çeken Bayraktar TB3 modelinin test uçuşu ile ilgili açıklama yaptı. Tüm detaylar haberimizde...

Ukrayna savaşıyla birlikte savunma sanayi piyasasının gözdesi haline gelen Bayraktar S/İHA serisinin yeni modeli için çalışmalar hızlandı. Selçuk Bayraktar, özellikleri ile dikkat çeken Bayraktar TB3 modelinin test uçuşu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

BAYRAKTAR TB3 TEST UÇUŞU ÇOK YAKIN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından paylaşılan fotoğrafın arka planındaki TB3 modeli, sosyal medyada yoğun ilgi gördü. Bayraktar TB3 modelinin kısa süre içerisinde test uçuşlarına başlaması tahmin ediliyor.

Konu hakkında açıklama yapan Selçuk Bayraktar, “Bugün paylaştığımız fotoğraflarda üretim hattında görünen, kanatlarını katlayabilme özelliğine sahip türünün ilk örneği olan “balığın” Ramazan öncesi çekilmiş görselleri..” ifadelerini kullandı.

Bayraktar TB3’ün fiziksel olarak selefinden daha büyük olduğunu biliyoruz. TB2’nin neredeyse 3 katı kadar yük taşıyabildiği belirtilen TB3, fiyat/performans konusunda kendini ispatladı.

bayraktar

BENZERSİZ KATLANIR KANAT YAPISI

TB3’te yaşanan bir diğer güzel geliştirme ise motor kısmında. Baykar Savunma, TB3 modelinde TUSAŞ Motor Sanayi (TEI) tarafından üretilen 172 beygir yerli TEI-PD170 Turbodizel Havacılık Motoru kullanacağını açıkladı. Geliştirilen motorun TB2’den yüzde 61 daha güçlü olduğunu belirtelim.
Bayraktar TB3 özellikleri
Kalkış Ağırlığı: 1450 kilogram
Katlanır kanat yapısı
Kanat açıklığı: 14 metre
Uzunluk: 8.35 metre
Maksimum seyir hızı: 125 knots-160 knots (300 km/s)
Yükseklik: 2.6 metre
SATCOM uydu bağlantısı
Faydalı yük kapasitesi: 6 silah istasyonu – 280 kilogram
Havada kalış süresi: 24+ saat
Kısa pistli uçak gemilerinden otomatik kalkış ve iniş kabiliyeti
Görüş hattı ve ötesi haberleşme

Sedat Osman Koç / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.