Türkiye'de 5 gümrük satış mağazası var: Biri Ankara Ulus'ta

Türkiye'de 5 gümrük satış mağazası var: Biri Ankara Ulus'ta

Ticaret Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren 5 gümrük satış mağazasından biri de Ankara Ulus’ta bulunuyor. Hafta içi ve cumartesi günleri faaliyet gösteren mağazada 231 çeşit ürün uygun fiyatlarla satışa sunuluyor.

Türkiye’de Ticaret Bakanlığı bünyesinde yurt dışından getirilen fakat sahipleri tarafından teslim alınmayan veya gümrüğe takılıp getirilmesi yasak olan malların ekonomiye kazandırıldığı 5 gümrük satış mağazasından biri Ankara Ulus’ta bulunuyor. Orta Anadolu Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü Ergazi TASİŞ’e bağlı olarak hafta içi ve cumartesi günleri faaliyet gösteren mağazada 231 çeşit ürün uygun fiyatlarla alıcısını bekliyor.

icerisi.jpg

600 METREKARELİK ALANDA FAALİYET

Vatandaşların yurtdışından getirtip teslim almadığı, gümrüğe takılan getirilmesi yasak olan mallar Ticaret Bakanlığı tarafından ekonomiye kazandırılıyor. Ürünler bölge müdürlükleri tarafından işletilen İstanbul’da 2, Ankara, Edirne ve Kocaeli’de ise bir perakende satış mağazası aracılığıyla vatandaşlara ulaştırılıyor. Ankara’daki mağaza Ulus’ta Melike Hatun Camii altındaki Melike Hatun Çarşısı’nda 600 metrekarelik alanda faaliyet gösteriyor. Mağaza hafta içi saat 12.30-17.30 arasında, cuma günleri saat 13.30-17.30 arasında, hafta sonu ise sadece cumartesi günü saat 9.30-13.30 arasında açık bulunuyor.

arabaslik.jpg

ANKARA’DA 231 ÜRÜN

Ticaret Bakanlığı tasfiye faaliyetlerini e-ihale yönteminin yanı sıra mağazaları ile gerçekleştirirken, bu yöntemle hem vatandaşların tasfiyelik eşyaya daha ucuz ve kolay erişimi hem de devlet için gelir kaynağı oluşturulması hedefleniyor. Bu kapsamda Ankara’da faaliyet gösteren mağazada elektronik, bilgisayar, telefon, mutfak eşyaları, tekstil ve giyim eşyaları, ev aletleri ve eşyaları, mobil ve aksesuarları, hırdavat malzemeleri, oyuncak gibi 231 çeşit ürün satışa sunuluyor.

111.jpg

Ticaret Bakanlığı’nın Perakende Satış Sorgulama ekranından görülebilecek ürünler mağazalardan nakit veya kredi kartı ile satın alınabiliyor. Ticaret Bakanlığı’nın Ankara gümrük satış mağazasında bazı ürünlerin fiyatları ise şu şekilde; Balenciaga erkek spor ayakkabası 5 bin-7 bin 500 TL, Xaomi akıllı telefon 14 bin TL, Takım elbise 500 TL, bebek arabası 400-600 TL, cep telefonu kılıfı 25 TL.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.