Türk lirasının değer kaybetmesi sigorta acentelerini olumsuz etkiledi

Türk lirasının değer kaybetmesi sigorta acentelerini olumsuz etkiledi

Türk lirasının değer kaybetmesi sigorta acentelerini olumsuz etkiledi. Dolar kurunun hızla yükselişi sonrası değişen fiyatlar sigorta acentelerini de zor durumda bıraktı.

Kurdan direkt olarak etkilenen sigorta acenteleri, Türk lirasının hızla değer kaybetmesinden dolayı birtakım sıkıntılar yaşıyor. Dolar kurunun hızla yükselişi sonrası değişen fiyatlar sigorta acentelerini de zor durumda bıraktı.

Değişen fiyatlardan dolayı yedek araç bulmakta zorlandıklarını ve müşterilerle ilişkilerinin zedelendiğini söyleyen sigorta uzmanı Arif Karamanoğlu, sigorta sektörünün gelinen noktadaki sıkıntıları hakkında gazetemize konuştu.

YÜZDE YÜZ FİYAT ARTIŞI

Geçen seneye oranla yüzde yüz fiyat artışı olduğunu söyleyen sigorta uzmanı Arif Karamanoğlu, “Sigorta fiyatlarına her ay düzenli olarak zam yapılıyor. Bu da müşteriye yıl bazında ağır külfet getiriyor. Bu yıl içerisinde geçen seneye oranla baktığımızda yüzde yüz artış olduğunu görüyoruz. Artan kurlar bizi de etkiliyor. Hal böyle olunca kaza yapan müşterilerimize iki kat masraf çıkıyor, ödemeleri çoğalıyor. Bunun yanında her sigorta şirketi trafik sigortası kesmiyor. Kendilerine göre bir fiyat politikası belirliyor ve kesmek istemiyor. Bu sebeple müşteriler trafik sigortası kesen şirket bulmakta zorlanıyor” şeklinde konuştu.

YEDEK ARAÇ BULMAK ZORLAŞTI

Servislerde ikame araç bulmanın zorlaştığını dile getiren Karamanoğlu, “Kasko sigortalı müşterilerimizin kaza esnasında, poliçe şartları gereği araç tamirhanede iken yedek araç temin etmesi gerekiyor. Tabi bu yedek araçlar da belli bir süre karşılığında müşteriye veriliyor. İkame araç firmalarının, müşteriye en fazla 3 yaşa kadar araç tanzim etmesi gerekiyor. Fakat servislerde sıfır araç zor bulmak oldukça zorlaştı. Sıfır araç üretimi eskiye göre çok olmadığı için ikame araç firmalarının elinde yeterli araç bulunmuyor. Bu sebeple de müşterilere ikame araç tedariği geç oluyor” ifadelerini kullandı.

baslikjszi.jpg

“MÜŞTERİLERLE İLİŞKİMİZİ ZEDELİYOR”

Artan yakıt fiyatlarından dolayı çekicilerin müşterilerden ekstra pata talep ettiğini vurgulayan Karamanoğlu, “Artan dolar kurları sebebi ile yedek parça da oldukça arttı. Bununla beraber tedarikçiler de önceki dönemlere göre daha çok tedarik sorunu çekmeye başladı. Bu da tabi sigorta şirketlerinin tedarikçilerden yedek parça teminini zorlaştırdı. Bu yüzden kaza yapan müşterinin aracı uzun bir süre yedek parça sebebi ile tamirhanelerde beklemek zorunda kalıyor. Bunların yanı sıra müşterilerimizin aracı kaza ya da arıza yaptıkları zaman sigorta şirketlerinin anlaşmış olduğu çekici firmalara yönlendiriliyor. Fakat artan yakıt fiyatlarından dolayı çekici firmaları müşteriden ekstra para talep ediyor. Bu da acente olarak müşteri ile olan ilişkimizi zedeliyor” şeklinde konuştu.

“DİĞER SİGORTALARA VAKİT BULAMIYORUZ”

Son olarak sigorta sektörünün bir diğer sorununa değinen Karamanoğlu, “Sigorta sektöründe trafik ve kasko sigortasının problemlerini çözmeye çalışmaktan diğer sigorta branşları olan, tamamlayıcı sağlık sigortası, mühendislik sigortası, nakliyat sigortası, konut sigortası, deprem sigortası gibi yeri geldiği zaman işlerine oldukça yarayacak sigorta türlerini müşteriye anlatma vakti bulamıyoruz. Bu da tabi diğer noktalarda açık vermemize neden oluyor. Aslında son yaşanan depremde de sigortanın önemi bir kez anlamış olduk” diyerek sözlerine son verdi.

Rüveyda Aslıipek/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.