Tüm gözler onun üzerinde: Gülen köpek Çelik

Tüm gözler onun üzerinde: Gülen köpek Çelik

Evcil hayvanlar, insanların hayatlarına neşe katan ve güven veren sadık dostlar arasında yer alıyor. Ancak bazı hayvanlar, özel yetenekleri ve sevimli tavırlarıyla sıra dışı hikâyelere konu oluyor.

İşte bu nadir güzellikteki hikâyelerden birinin kahramanı da ‘Gülen Köpek Çelik.’ Çelik’in sahibi Bahri Çelik, dostunu sahiplenme hikâyesini gazetemize şu cümlelerle açıkladı: ‘’Çelik’i 1.5 aylıkken Kayseri’de sahiplendim. Şuan 16 aylık. Kendisi aslında bir Sibirya kurdudur. Çelik’in dedesi Ukrayna’da güzellik şampiyonu oldu. Aramızda farklı bir bağ oluştu. Özellikle eşimi kaybettikten sonra beni yeniden hayata bağladı. Evde durmak beni mahvetti. Eve beni bağlayacak bir şey bulmam gerekiyordu. Özel bir de oğlum var. Hem oğlum için hem kendim için bu kararı verdim ve Çelik’i sahiplendim.’’

celik1.png

GÜLÜMSEMESİYLE MUTLU EDİYOR

Normalde sokak hayvanları ile sürekli iç içe olduğunu söyleyen Çelik, ‘’Sokak köpeklerine karşı her zaman şefkatliydim ve onlara yardım etmek için çeşitli hayvan barınaklarına bağışlar yapıyordum. Ancak, Çelik benim için bir dönüm noktası oldu. Çelik'in en dikkat çeken özelliği ise, dudaklarını kıvırarak gülümseyen bir ifadeye sahip olması. Bu neşeli ve sevimli tavır, çevredeki insanların da dikkatini çekiyor. Hatta Çelik'in fotoğrafları sosyal medyada viral hale gelerek binlerce kişi tarafından beğenildi. Başta da söylediğim gibi, Çelik hayatıma girdiğinden beri her şey değişti. Onunla birlikte geçirdiğim anlar, benim için paha biçilmez değere sahip. Sadece ona olan sevgimle değil, o da bana olan sadakati ve gülümsemesiyle beni mutlu ediyor." şeklinde duygularını dile getirdi.

dogan-yilmaz.png

ASLINDA FİZYOLOJİK BİR DURUM

‘’Çelik'in gülen ifadesi, veterinerler tarafından fizyolojik bir özellik olarak açıklanıyor’’ diyen Çelik, ‘’Çoğu köpek bu şekilde gülümseyebilir, ancak Çelik'in gülümsemesi olağanüstü derecede sevimli ve insanların kalplerini ısıtan bir yanı var. Çelik bizim için bir aile üyesi. Onunla birlikte olmak, stresli ve üzüntülü günlerimi unutturuyor. Herkesin böyle özel bir dostu olsun isterdim. Onunla birlikte geçen anlar, onun yüzünde olduğu gibi bizim yüzümüzde de bir gülümseme bırakıyor. Çelik aynı zamanda bize, sevgi ve sadakatin gücünü hatırlatıyor ve insanların hayvanlarıyla kurduğu bağın ne kadar özel ve değerli olduğunu gösteriyor’’ diyerek cümlelerini tamamladı.

Mikail Karaman/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum