Trafik cezaları siliniyor mu? Son başvuru tarihi ne zaman?

Trafik cezaları siliniyor mu? Son başvuru tarihi ne zaman?

Yeni çıkacak olan yasayla beraber trafik cezalarına yapılandırma geliyor. Borçlarını yapılandıran insanlar, peşin ödemelerle yüzde 25 indirim hakkı kazanacak. Halk, bu sayede enflasyon farkının yüzde 90’ını ödememiş olacak.

Yeni çıkacak olan borç yapılandırma yasası ile beraber vergi ve prim borçları ile trafik cezalarının yapılandırılmasına ilişkin detaylar belli olmaya başladı. Yapılandırılan trafik cezalarında peşin ödeme gerçekleştiren kişiye hem anaparada hem de enflasyon farkında indirim yapılmış olacak. Örnek vermek gerekirse 4 bin 538 liralık borç bin 871 liraya kadar inecek.

haber-ici-1-002.jpg

SON GÜN 31 MAYIS

Haber Türk’ten Ahmet Kıvanç'ın yaptığı habere göre; vergi ve prim borçları ile trafik cezalarının yapılandırılması ile ilgili olarak gerçekleştirilirken başvurular 31 Mayıs tarihinde son bulacak. Yapılandırmaya başvuranların borçlarındaki gecikme faizi silinerek bunun yerine yurt içi fiyat endeksi hesaplanmış olacak. 48 aya kadar taksit imkânından yararlanılması halinde anapara ve Yİ-ÜFE'den oluşan borca belirlenen katsayı eklenecek. Peşin ödemeyi seçenler ise Yİ-ÜFE tutarının yüzde 90'ını ödemeyecek.

haber-ici2.jpg

PEŞİN ÖDEYENE YÜZDE 25 İNDİRİM

Trafik cezası borcu bulunan vatandaşlara, borçlarını peşin ödenmeleri şartıyla anaparada yüzde 25 indirim yapılacak. Enflasyon farkının ise yüzde 90'ı silinmiş olacak. Yasa, trafik cezaları da dâhil idari para cezalarında peşin ödemelerde bir imkân daha sunuyor. Eğer borç 30 Haziran'a kadar peşin ödenirse, para cezasının aslından da yüzde 25 indirim yapılacak. Bütün bunların yanında yeni gelen yasayla beraber 2 bin liranın altında olan borçların da silinmesi gündeme geldi.

Bedirhan Şahin / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.