Togg T10X 177 bin ön sipariş aldı

Togg T10X 177 bin ön sipariş aldı

T10X için verilen ön sipariş başvuru sayısını açıkladı. Duyurulan açıklamaya göre 177 bin 467 vatandaş 60 biner TL yatırarak, çekilişe katılmaya hakkı el etti. Çekilişi kazananlar, 29 Mart'ta gerçekleştirilecek etkinlikte belirlenecek.

Togg şirketinin ilk otomobil modeli olan T10X, 16 Mart itibarıyla ön sipariş programına alındı. Türkiye'nin Otomobili Girişimi Grubu'nun ürettiği yerli otomobilin ilk sahipleri arasında yer almak isteyen vatandaşlar, 60 bin TL ön ödeme yaparak ön sipariş için çekiliş hakkı elde ettiler. Türkiye'nin Otomobili Girişimi Grubu, çekiliş kapsamında T10X sahibi olmaya hak kazanan vatandaşları, yarın gerçekleştireceği etkinlikte duyuracak.
Konuyla ilgili yeni bir gelişme gerçekleşti. Togg, şu ana kadar kaç adet ön sipariş başvurusu yapıldığını resmen açıkladı. Yapılan açıklamaya göre 177 bin 467 vatandaş, Togg sahibi olmak için ön ödeme yaptı. Şirket, bu süreçte 10 milyar 648 milyon 20 bin TL’lik bir bütçe toplandı.

Togg üretim

YALNIZCA 20 BİN KİŞİ SATIN ALABİLECEK

Togg T10X ön sipariş programına 177 bin 467 başvuru yapılmış olsa da bunların hepsi teslim edilmeyeceği açıklandı. Zira Togg'un Gemlik'teki fabrikası, yılda 28 bin adet otomobil üretmek için tasarlandı. 20 bin tanesi, 29 Mart'ta gerçekleştirilecek çekiliş ile belirlenecek. Bunu da belirtmekte fayda var; ilk aşamada 12 bin kişinin çekilişle otomobil alabileceği ifade edilmişti. Togg, ilgi yoğun olunca çekiliş ve teslimat sayısını yükseltti.

Konu ile ilgili Türkiye'nin Otomobili Girişimi Grubu’nun Twitter'daki paylaşımı:

Togg twitter paylaşımı

"İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ"

Togg, sancılı bir ön sipariş sürecini arkasında bıraktı. Gerçi yapılan ilk açıklamalarda, ön sipariş için Avalanche (AVAX) satın alınması gerektiği duyurulmuştu. Ama ön sipariş sürecinin başlayacağı gün hepimizin yüreğini yakan Kahramanmaraş depremleri yaşandı. Durum böyle olunca Togg'un ön sipariş süreci de aksadı. Siparişlerin yeniden açıldığı 16 Mart tarihi oldu. Arabayı satın almak isteyenler, bu kez de Trumore uygulamasındaki e-Cüzdan'a para atmakta sorunlarla karşılaştılar. Vatandaşların çoğu markanın Twitter'daki paylaşımlarına cevap vererek para aktarımlarının gerçekleşmediğini dile getirdi. Tabii artık tüm bu sorunlar giderildi.

ÖN SİPARİŞ ÇEKİLİŞLERİ NASIL TAKİP EDİLECEK?

Togg'un açıklamalarına göre çekilişleri takip etmek isteyen vatandaşlar, çekilişin başladığı an itibarıyla Togg'un YouTube kanalını takip edebilirler. Kanala ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Sedat Osman Koç / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.