Tek uyanık sen misin?

Tek uyanık sen misin?

Yaya işgaline bir yenisi daha eklendi. Çankırı Caddesi'nde bulunan kaldırıma çıkan bir otomobil sürücüsü, kaldırımda metrelerce seyrederek yayaların canını hiçe saydı.


Yayalar, "Kaldırımları yayalardan daha çok araçlar kullanıyor" diyerek duruma tepki gösterdi. 

Başkent'in çeşitli noktalarında kaldırımlara park edilen araçlardan dolayı yayalar yürümekte bir hayli zorlanıyor. Sürücülerin bu keyfi davranışları ile birlikte yayalar kaldırımda yürüyemediği için yol kenarından yürümek zorunda kalıyor. Ankaralılar her gün çok trajik manzaralarla karşı karşıya kalıyor. 

YAYALAR NEYE UĞRADIĞINI ŞAŞIRDI

Çankırı Caddesi'nin Ulus istikametindeki kaldırımda dün sabah saatlerinde muhabirimizin objektifine takılan görüntü "yok artık" dedirtti. Gri renkli bir binek otomobil sürücüsü, işe yetişmeye çalışan yayaların canını hiçe sayarak metrelerce kaldırım üzerinde seyretti. Yayaların tepkisine rağmen sürücü kaldırım üzerinde aracını sürmeye devam etti. Kaldırımda yürürken biranda araçla karşılaşan yayalar ise neye uğradığını şaşırdı.    

KALDIRIMLARI YAYALARDAN ÇOK SÜRÜCÜLER KULLANIYOR

Başkent'te bu tarz manzaralarla sürekli karşılaştıklarını belirten mağdur yayalar, yetkililerden bu konuda yaptırım istiyor. İsmini vermek istemeyen bir yaya, "Kaldırımları yayalardan daha çok araçlar kullanıyor. Bizler bu durumdan çok rahatsızız. Sürekli aynı manzaralara rağmen neden bu konuda denetim olmuyor. Cezai yaptırımların uygulanması gerekiyor" dedi.  

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM


 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.