TED'den geleceğe meşale

TED'den geleceğe meşale

TED’in gelenekselleşen alışveriş şenliği ‘Meşale Çarşısı’ bu yıl da kuruldu. TED Sosyal Hizmetler Komitesi Başkanı Pelin Erhan, “Çarşı kermesimiz sponsorlarımız, ziyaretçilerimiz ve stant kiracılarımız sayesinde geleceğe meşale oluyor” dedi.

TÜRK Eğitim Derneği’nin (TED) gelenekselleşen yılbaşı alışveriş şenliği ‘Meşale Çarşısı’, Ankara Divan Otel’de kapılarını açtı. Etkinlik kapsamında başarılı ancak maddi durumu yeterli olmayan çocuklara burs sağlanacak. Türkiye Eğitim Derneği Sosyal Hizmetler Komitesi Başkanı Pelin Erhan, konuyla ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Derneğin 96 yıllık bir geçmişi olduğundan bahseden Pelin Erhan, “Derneğimiz, bu gibi kermeslerle ve bağışlarla on binlerce çocuğumuza burs sağlayarak eğitim hayatlarını sürdürmelerine yardımcı oldu. Bu gibi etkinlikleri sürdürmeyi ve olabildiğince daha çok çocuğumuza burs imkanı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

adsiz-tasarim-41.jpg

“YIL İÇERİSİNDE YAPTIĞIMIZ EN BÜYÜK ETKİNLİK”

Yapılan kermesin yıl boyunca gerçekleştirilen en büyük etkinlik olduğunu dile getiren Pelin Erhan, “Bizler bu gibi etkinliklerle hem eğitimde fırsat eşitliği yaratmaya çalışıyoruz, hem de maddi olanaksızlıklar yüzünden okuyamayan ancak başarılı olan öğrencilerimizin hayatına dokunmaya çalışıyoruz. Bu kermesimiz yıl boyunca yaptığımız en büyük etkinliklerden. Her sene, bir kar topu etkisiyle bir önceki seneye göre daha fazla katılımcı kermeslerimize katılım sağlıyor” diye konuştu.

adsiz-tasarim-40.jpg

NİTELİKLİ EĞİTİM İÇİN BURS SAĞLANIYOR

TED, kurulduğu günden bu yana imza attığı sosyal faaliyetlerin yanı sıra, burs sisteminin benzersiz oluşu ile de dikkat çekiyor. Üniversite eğitiminin sonuna kadar devam eden TED bursları, daha nitelikli bir eğitim sağlayabilmek adına, okul kıyafeti, kitap, kırtasiye ihtiyacı, servis ve yemek giderine kadar karşılıyor. Gerekli durumlarda sağlık harcamaları ve barınma giderini de karşılayan Türk Eğitim Derneği, bu alanda benzersiz bir burs olanağı sağlıyor.

adsiz-tasarim-36.jpg

“STANT GELİRLERİMİZ BURS OLUYOR”

Erhan, kermeste kiralanan stantların gelirlerinin tam bağış bursuna aktarıldığını belirterek “Burada kiralanan bütün stantlarda çeşitli ürünler satılmakta. Bizler, stant kiralarından elde ettiğimiz gelirleri burs fonumuza aktarıyoruz. Burada şu anda 130’a yakın firma, stant kiralanmış durumda. Ayrıca stant kiralayan firmaların hepsi, şu anda bizde bir çocuk okutmakta. Sponsorlarımız ve gelen ziyaretçi sayısı da bu bursların sağlanmasında oldukça önemli rol oynuyor. Her yıl yaklaşık üç bine yakın ziyaretçi kermesimizi ziyaret ediyor” bilgisini verdi.

Kaynak:Sefa Üstüner / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.