Tarihi mitingden özel görüntüler: Filistin için yürüdüler

Tarihi mitingden özel görüntüler: Filistin için yürüdüler

Ankara geçtiğimiz gün tarihi zamanlarından birini yaşadı. İsrail ordusunun Gazze’de gerçekleştirdiği kıyımı protesto etmek için bir araya gelen binlerce vatandaş, kortej eşliğinde Atatürk Kültür Merkezi’den Anadolu Meydanı’na yürüdü.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına dikkat çekmek ve Filistin halkına destek olmak amacıyla düzenlenen Büyük Gazze Yürüyüşü ve Mitingi’nde binlerce vatandaş Ankara’da bir araya geldi.

3.jpg

Soğuk hava koşullarına rağmen Atatürk Kültür Merkezi'ne akın eden kalabalık, ellerinde taşıdıkları dövizler ve pankartlarla İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı ses yükseltti.

2.jpg

Sağlıkçı ve hukukçuların da aralarında bulunduğu bazı meslek örgütleri, Gazze'de kaybedilen meslektaşlarıyla dayanışma için kortejdeki yerlerini aldı. Mesleki kıyafetleriyle yürüyüşe katılan gruplar, adalet ve insan hakları çağrısında bulunarak Gazze'deki trajik duruma dikkat çekti.

5.jpg

İLKSAYFA YERİNDE TAKİP ETTİ

Onlarca basın mensubunun aktif görev yaptığı tarihi yürüyüşü, İlk Sayfa muhabirleri de yerinde takip etti. Mitinge katılan vatandaşlar duygularını gazeteilksayfa.com ile paylaştı.

Miting alanına Sincan’dan geldiğini söyleyen Mehmet Saltuk, “Bu görüntü, bu kalabalık her şeyi anlatıyor. Yağmurlu havada ve bu soğukta herkes sıcak evinde evinde otururken, buraya gelen insanlar durumun büyüklüğünü anlatıyor. Filistin halkı davasında yüzde yüz haklıdır. Kendi toprağını savunan, gurur duyduğumuz bir millet. Geçmişte bizler nasıl topraklarımızı savunduysak onların da şu an bunu yapıyor. Bir Müslüman olarak, Filistinli kardeşlerimin davasını her yönüyle destekliyorum. Bu kalabalıkta bulunmaktan gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.

1.jpg

SOĞUK İŞLEMEDİ

Anadolu Meydanı’nda mitingi takip eden vatandaşlardan birisi de 72 yaşındaki Dursun Demir’di. Soğuk havaya rağmen geç saatlere kadar alanı terk etmeyen Demir, “Atatürk Kültür Merkezi’nden buraya kadar yürüdüm. Hiç üşümüyorum. Müslümanlara yapılan zulmü gördükten sonra bu soğukta kim üşür? Miting bitene kadar alandan ayrılmayacağım. 62 senedir Ankara’dayım. İnşallah Mescid-i Aksa’ya da gideceğim” dedi.

4.jpg

FİLİSTİNLİ ANNELERİN YANINDAYIZ

Keçiören’den mitinge katılan Zehra Gürbüz ise Gazze’de yaşanan katliama karşı bir ses olmak için alanda bulunduğunu dile getirdi. Gürbüz, “Soğuk umurumuzda değil. Sabahtan akşama kadar televizyonlarda yaşanan katliamları izliyoruz. Evimizde sessizce oturamayız, huzurla uyuyamayız. Bizler de anneyiz. Her zaman Filistinli annelerin yanındayız, yaşasın Filistin” ifadelerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.