Tarihi Hamamönü bölgesinde çöp yığınları: Yerli turist şikayetçi

Tarihi Hamamönü bölgesinde çöp yığınları: Yerli turist şikayetçi

Altındağ ilçesine bağlı tarihi Hamamönü’ndeki çöp görüntüleri, yerli ve yabancı turistleri bölgeden uzaklaştırıyor. Turistler Hamamönü’nün bilinmeyen ara sokaklarını gezmek isterken hoş olmayan manzaralarla karşılaşıyor.

Son zamanlarda yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan Altındağ ilçesine bağlı Hamamönü Mahallesi, tarihi binalarıyla tarihe tanıklık ediyor. Ancak son zamanlarda özellikle Saka Sokak ve Kalem Sokak’taki evler, insanları yanından geçerken tedirgin ediyor. Özellikle kapalı kapılar arkasında çöplük izlenimi veren Hamamönü mahallesindeki bazı noktalar, yerli ve yabancı turistlerin bölgeye olan ilgisine zarar veriyor.

1-002.jpg

“YIKIMA DEĞİL RESTORASYONA İHTİYAÇ VAR”

Özellikle Hamamönü’nün arkalarında kalan Saka Sokak ve Kalem Sokak’taki evler yerli turistlerin bölgeyi ziyaret ederken tedirgin olmasına sebebiyet veriyor. Son zamanlarda adeta dökülen evler, büyük bir restorasyona ihtiyaç duyuyor. Gazetemize konuşan bir vatandaş, “Şu anda burası görsel açıdan pek hoş durmuyor. Yıkıma değil restorasyona ihtiyaç var. O yüzden buraların da tıpkı Hamamönü gibi yeniden restore edilmesi gerekiyor. Çünkü burası tarihe tanıklık eden yerler arasında geliyor. İki sokak ilerimizde Osmanlı Torunları mezarlığı var. Mehmet Akif Ersoy’un kaldığı ev burada. Daha bir sürü şey sayılabilir. O yüzden buraya yıkım değil restorasyon gerek” ifadelerini kullandı.

2-002.jpg

“MEKANLAR BURAYI ÇÖPLÜĞE ÇEVİRMİŞ”

Yerli bir turist olarak, görüntülerden utandığını söyleyen bir vatandaş, “Burası tarihe tanıklık etmiş. Atalarımız kaçıncı yüzyıllardan eserler bırakmış. Ancak şurasının halini görünce insanın gerçekten içi acıyor. Adeta burası çöplüğe dönmüş. Her gelen bir şeyini atmış kimisi kullanmadığı eşyayı bırakmış. Makarna kabı çöpleri, çöp torbaları. Bunlar buraya yakışmayan görüntüler. İleride plastikler toplanmış, kimi yerler otopark gibi kullanılmaya başlanmış. Bunlar buraya yakışmayan hiç de hoş olmayan görüntüler. Belediye gayet güzel düşünmüş buraları restore ederek. Ancak sürekli olarak temizlik kontrolü yapılması herkesin işine gelecektir” diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak:Sefa Üstüner

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.