Sosyal medyadan kaç para kazanılır?

Sosyal medyadan kaç para kazanılır?

Günümüzde Influencer mesleğinin hayatımıza girmesiyle birlikte kazançları merak edilen konulardan biri oldu. İnfluencerlar aylık ne kadar para kazanıyor? Tüm cevaplar haberimizde…

Teknolojinin gelişmesi ve internetin hayatımıza girmesiyle birlikte alışkanlıklarımız da değişiyor. Sosyal medya platformlarının ortaya çıkması kullanıcıların karşısına yeni iş olanakları doğurdu. Bu durumlar platform kullanıcılarının en çok merak ettiği soru influencer sosyal medya üzerinden ne kadar kazanıyor?

Bu yeni mesleği kendisine benimseyenler sosyal medya hesaplarında düzenli bir şekilde paylaşım yapan ve videolar ile platformlarda dikkat çekmek için çalışıyor. Takipçi sayılarını artırarak geniş bir kitleye seslenmeleri zamanla artmaktadır.

Sosyal medya platformlarında para kazanma

INFLUENCERLAR KAÇ PARA KAZANIYOR?

Sosyal medya platformlarında ürettikleri bu içerikler sayesinde takipçileriyle bir etkileşim içerisinde aktif rol oynuyor. Sosyal medya platform çalışanları özellikle Instagram, TikTok ve YouTube üzerinde yaptıkları paylaşımlarla dikkat çekiyor. Bundan dolayı en çok merak edilen konulardan biri de influencerların ne kadar kazandıkları sorusu.

Edinilen bilgilere göre influencerlar, kullandıkları platforma göre farklı kazançlarlar kazanıyor. Mesala YouTube’da 1 milyon takipçisi olan bir kullanıcının aylık kazancı 40 bin liraya kadar ulaşabiliyor. Aynı zamanda video içerisindeki reklamlarla bu kazanç 100 bin TL’ye kadar ulaşabiliyor.

sosyal medya pra

Günümüzde en çok kullanılan platformlarından olan TikTok’ta ise 100 bin takipçisi olan bir fenomen 8 bin TL gelir elde edebiliyor. Diğer taraftan TikTok, kullanıcıları için şu anda herhangi bir ücret vermiyor. Ama YouTube’da bu durum daha farklı.

Milyonlarca kullanıcıya sahip Instagram’da ise durum tamamen kullanıcıların takipçi ve reklam sayısına göre farklılaşıyor. Ortalama bir sayı vermek gerekirse 100 bin takipçili ve 10 ile 30 bin izlenmeye sahip olan influencerlar, paylaşımları başına bin TL ücret almakta. 1 milyonun üzerindeki hesaplar ise 5 bin TL’den 30 bin TL’ye kadar farklı kazançlar elde edebiliyor.

Geniş bir açıdan bakıldığında ise en çok gelirin YouTube’da olduğunu söylemek mümkün. Bunların yanı sıra tüm bu sayıların genel bir tahmin olduğunu da belirtmekte fayda var. Yazıda yer alan kazançlar ortalama bir sayıyı ifade ediyor.

Sedat Osman Koç / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.