SİTELER'DEN KOSGEB'E ÇAĞRI

SİTELER'DEN KOSGEB'E ÇAĞRI

Siteler esnafıyla bir araya gelen Ankara Mobilyacılar Odası Başkanı Hüseyin Taklacı, KOSGEB desteklerinden Siteler'in yararlanamadığını hatırlatarak, "Meslek odalarına kayıtlı her esnafımıza bu desteğin verilmesi gerekirdi" dedi.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Siteler esnafı sorunlarını konuşmak amacıyla 11. kez bir araya geldi. Ankara Mobilyacılar, Lakeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası öncülüğünde bir araya gelen esnaflar, Köyceğiz Sokak'taki Umut Sandalye'de bir toplanarak sorunlarını  Ankara Mobilyacılar, Lakeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Taklacı'ya aktardı. Siteler'de baş gösteren hırsızlık ve devlet desteklerinden yararlanamama konusunda Başkan Taklacı'dan yardım talep edildi. Esnaflar, Akyurt'ta yapılmayı bekleyen fuar alanının akıbetini de sordu. Program yapılan duanın ardından sona erdi.
ESNAFLARIN SORUNLARI BİREBİR DİNLENDİ
Yaklaşık 30 esnafın katıldığı etkinlikte konuşan Başkan Taklacı, Siteler'in 56 yaşında olduğunu hatırlatarak, "Siteler'in sorunlarını biliyoruz. En yaygın sorunu da hırsızlık. 2017'nin ilk toplantısını esnaflarımızın geniş katılımı ile gerçekleştirdik. İnşallah bu sorunları hep birlikte halletmeye çalışacağız. Gerekli yerler ile görüşüyoruz. Onların ve sizlerin katkısı ile bu sorunlarımız hallolacaktır" dedi.
DEVLET DESTEĞİYLE YENİ BİR DÜZENLEME ŞART
KOSGEB'in 50'bin liralık desteğiyle ilgili konuşan Başkan Taklacı, mikro işletmelere bu desteğin verilmediğini hatırlatarak, "Destekten küçük esnaflarımız yararlanamamıştır. 50 bin TL'ye 300 bin kişi başvuru yaptı. İhtiyacı olan da olmayan da başvuruda bulundu. KOSGEB'in bu başvuruları daha iyi incelemesi gerekiyordu ve gerçek ihtiyaç sahibi işletmelere bu krediyi vermesi gerekiyordu. Bunlar galiba mikro işletmenin anlamını iyi anlamıyor. 1 ile 9 eleman çalıştıranlara mikro işletme denir. 9 üstünde işçi çalıştıranlara tacir denir. Bu destekler onlara verilirse sıkıntı yaşarız. Bizim meslek odalarına kayıtlı her esnafımıza bu desteğin verilmesi gerekirdi. Bununla ilgili bir düzenlemenin yapılacağını umut ediyorum" diye konuştu.
DEVLETİMİZİN HER DAİM YANINDAYIZ
Esnafın durumunun iyi olmadığını hatırlatan Başkan Taklacı, "Bizim esnafımız devletinin yanında olan ve taşkınlık yapmayan bir esnaf. 15 Temmuz olaylarının ardından biz devletimizin yanında olmalıyız. Devletimizin güzide kurumları da bize sahip çıkmalı. Biz Ahi Evran kültüründen gelen esnaf ve sanatkarız. Biz her daim devletimizin yanında olacağız" şeklinde konuştu

SİTELER'DE BİRLİKTELİK VAKTİ

Siteler'in el işçiliği konusundaki özgünlüğüne dikkat çeken Başkan Taklacı, "Siteler rakibini iyi görmesi gerekiyor bizim rakibimiz Çin, İtalya, Almanya gibi ülkelerdir" ifadelerini kullandı. Siteler esnafına katkı sağlamak için showroomu yakın zamanda açacaklarını kaydeden Başkan Taklacı, el ele verdikçe bütün sıkıntılardan kurtulacağını söyledi.
FUAR ALANI BAŞKENT'İ BAŞKENT YAPACAK
Akyurt'taki fuar alanıyla ilgili de konuşan Başkan Taklacı şunları söyledi: "Bizim uluslararası fuar yerine açma ihtiyacımız var. Akyurt'ta açıldı ama orası 8 ortaklı olduğu için temeli atıldı yarım kaldı. 8 ortak sözlerini yerine getirmediği için orası beklemede. O fuar merkezinin açıldığı zaman Ankara'ya çok büyük katkısı olacak. Uluslararası bir fuar yapamaya ihtiyacımız var. Mobilya sektöründe Anadolu'yu komple toplayıp yanımıza alıp devasa bir fuar yapmaya ihtiyacımız var. Ankara'nın en büyük eksikliklerinden bir tanesi de bu." Siteler'den güçlü markalar çıkarmak için OSB'ye ihtiyaç olduğunu da belirten Taklacı, OSB için Elmadağ'da çalışmaların sürdüğünü hatırlattı.
O ÇOCUKLARA KUCAK AÇMALIYIZ
Siteler'de yaşanan hırsızlık olaylarına karışan kişilerin 15 ila 30 yaşları arasında olduğunu vurgulayan Başkan Taklacı, esnaflara bir öneri de bulunarak şöyle konuştu: " Biz şimdi Siteler'de hırsızlık olayı var diyoruz. Bu hırsızlık olayına karışanlar 15 ila 30 yaşlarındaki çocuklar. Bunu üzülerek söylüyorum. Bizim bu konularda esnaf ve sanatkarlar olarak çok hassas davranmaya ihtiyacımız var. Biz esnaf ve sanatkarlar olarak bu çocuklara sahip çıkmalıyız. Hata herkes de vardır. Her esnaf arkadaşımız 1 ya da 2 çocuk okutarak onlara kucak açarak yaparsa inanıyorum ki bu çocuklarımızı bu kötü davranışlardan kurtarırız."

ESNAF TOPLANTILARI SÜRMELİ
Toplantıya ev sahipliği yapan Umut Sandalye'nin işletmecisi Ahmet Gönüleri ise böyle toplantıların çok faydalı olduğunu belirterek, "Esnaflar olarak sıkıntılarımıza çözüm bulmaya çalışıyoruz hem de diğer esnaf arkadaşlarımızla tanışma imkanı buluyoruz. Biz bu esnaf toplantılarının devam etmesini istiyoruz" dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.