Sınav dönemi yaklaştı: Kütüphaneler dolup taşıyor!

Sınav dönemi yaklaştı: Kütüphaneler dolup taşıyor!

Üniversitelerde final döneminin başlamasına kısa bir süre kala Ankara’daki kütüphanelerde yoğunluk yaşanıyor. Şehir merkezinde yer alan Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi’nde oturulacak masa bulunamıyor.

Akademik yılın ortalarına gelinmesiyle birlikte başkentin önde gelen kütüphaneleri, sınav hazırlıkları için öğrencilerin ilgi odağı haline geldi.

Yaz döneminde sessizliğe bürünen ve okulların kapanmasıyla birlikte boşalan kütüphaneler, yoğun sınav temposuna karşılık dolup taşıyor.

1.jpg

BÜYÜK RAĞBET GÖRÜYOR

Ankaralı öğrencilerin vazgeçilmez buluşma noktalarından biri olan Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi, üniversite final sınavlarına az bir süre kala büyük rağbet görüyor. Öğrenciler araştırma ve çalışma ihtiyaçlarını karşılamak için şehir merkezindeki kütüphaneleri tercih ediyor.

Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi geniş koleksiyonu ve zengin kaynaklarıyla öne çıkarken, özellikle farklı akademik disiplinlerde çalışma yapan öğrencilere geniş bir imkan sunuyor.

Çalışma salonlarında büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Edebi eserlerin ödünç verildiği salonlarda ise tenhalık hakim.

2.jpg

24 SAAT HİZMET VERECEK

Sınav hazırlıkları sürecinde öğrenciler, kütüphane ortamında kaynaklara erişim sağlayarak verimli ders çalışma imkanı buluyor.

Ankara'daki pek çok kütüphane, öğrencilerin sınav hazırlıklarına destek olmak amacıyla geniş saat aralıkları ve özel çalışma alanları ile hizmet veriyor.

Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi’nin resmi sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, kütüphanenin ödünç birimlerinin 1 Ocak 2024 tarihinde 10.00-18.00 saatleri arasında açık olacağı duyuruldu. Çalışma salonları ise 24 saat hizmet verecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.