Sağlıkçılar isyan etti: Sağlık çalışanı canıyla mı uğraşsın, geçim derdiyle mi yoksa hastayla mı?

Sağlıkçılar isyan etti: Sağlık çalışanı canıyla mı uğraşsın, geçim derdiyle mi yoksa hastayla mı?

Bilkent Hastanesi önünde iş bırakan sağlıkçı gruplardan Genel Sağlık İş Sendikası’nın İl Başkanı Şenol Şahin, “Tırnak makasıyla AVM’lere bile girilemeyen şu zamanda, silahla polikliniğe girip sağa sola ateş edebilen kişilerle iç içeyiz” dedi.

Ankara’da hekimler ve sağlık çalışanlarını temsil eden 21 sivil toplum kuruluşu tarafından, etki alanlarını genişletmek ve ortak eylemsellikte buluşmak için kurulan Sağlık ve Sosyal Hizmet Birlik ve Mücadele (SABİM) Platformu 1-2 Ağustos tarihlerinde iş bırakma kararı almıştı.

Bilkent Hastanesi önünde SABİM öncülüğünde sivil toplum kuruluşları adına basın açıklaması yapan Şenol Şahin ortak metindeki sorunlarını şu şekilde dile getirdi: ‘’Ekonomik olarak açlık sınırındayız. Tırnak makasıyla AVM’lere bile girilemeyen şu zamanda, , silahla polikliniğe girip sağa sola ateş edebilen kişilerle iç içeyiz. Şiddetin gölgesinde hizmet üretmeye çalışırken, her an bu silahtan çıkan bir kurşunla, hatta başımıza indirilen bir oksijen tüpüyle, gelecek bir bıçak darbesiyle ölebiliriz.’’

2.png

GEÇİM SIKINTISI BOĞUYOR

Sağlık çalışanlarının başta geçinmek gibi sorunları olduğunu söyleyen Şahin, ‘‘Ayrıca sağlıkta şiddet özellikle son yıllarda tırmanış gösteriyor. Tırnak makasının bile alınmadığı AVM’lerden polikliniklere, hastanelere silah sokulan bir döneme geldik. Sağlık çalışanı canıyla mı uğraşsın, geçim derdiyle mi yoksa hastasıyla mı? Kaç tane vaka ile karşı karşıya geldik. Kiminde öldürüldük kiminde ağır yaralandık. Pandemi döneminde en çok hizmet veren mesleklerin başındaydık. Bunlar ne çabuk unutuldu. Vergiler, zamlar eşliğinde gelen geçim sıkıntısı bizi boğuyor. Bu zamların geri alınmasını talep ediyoruz. Verilen maaşlarda iyileştirme ve güvenlik zafiyetlerine yönelik çalışmalar bekliyoruz’’ diyerek taleplerini dile getirdi.

3.png

BİZ İNSANIZ ROBOT DEĞİL

Mali sıkıntılar yüzünden buradayım diyen hemşire Zehra Karacan, ‘‘Maaşlarımız düşük ve ailelerimizle geçinemiyoruz. Sağlıkta şiddete bir son verilsin. Görevimizi icra etmekte zorlanıyoruz. Bizler robot değiliz her yere yetişemiyoruz. Bizim de gücümüzün bir sınırı var. Sendikal problemlerimiz de var. Gereken talepler gereken mercilere ulaşamıyoruz. Azınlıkta kaldık ama inşallah verdiğimiz mesajlar yerine ulaşmıştır’’ ifadelerinde bulundu.

4.png

HASTALARIMIZDAN ÖZÜR DİLİYORUZ: AMA

Doktor olduğunu belirten ve gazetemize açıklamalarda bulunan Mert Şenlik, ‘’Burada toplanma amacımız malum dilek ve taleplerimizi dile getirmektir. Bizim de sağlığın bir parçası olduğumuzu bu birleşmeyi hissettirmek için alanlara çıktık. Sendikalaşmanın sadece masada değil alanlarda olduğunu insanlara anlatmak için toplandık. Karanlık kapılar arkasında nelerin konuşulduğunu burada göstermek amacıyla bu alandayız. Bugün iş bıraktık hastalarımızdan özür diliyoruz burada olmamamızın sebebi bizim suçumuz değil. Yönetimle alakalıdır. Sağlıkta şiddetin her türlüsünü kınıyorum. Temel yaşam haklarımızı istiyoruz’’ şeklinde düşüncelerini dile getirdi.

Mikail Karaman/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.