Sağlık Sen’den zam talebi: Periyodik artış istiyoruz

Sağlık Sen’den zam talebi: Periyodik artış istiyoruz

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, 7. dönem toplu sözleşmesine ilişkin açıklamada bulundu. Doğan, “2024 yılı için 3’er aylık dönemler itibariyle memur maaşlarına refah payı dahil, periyodik artış istiyoruz” dedi.

Sağlık çalışanları 7.Dönem toplu sözleşmeleriyle periyodik olarak artış istediklerini bildirdi. Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan Memur- Sen Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısı ile sağlık çalışanlarının beklenti ve taleplerini sıraladı. Zor şartlarda afet ve salgınlarda hep ön planda çalıştıklarını vurgulayan Başkan Doğan, “Sağlık çalışanları 2024 yılı için 3’er aylık dönemler itibariyle memur maaşlarına refah payı dahil, periyodik artış istiyor” dedi.

REFAH PAYI DAHİL DÜZENLİ ARTIŞ YAPILMALI

Doğan, “7. Dönem Toplu Sözleşme sürecimizin başta sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız olmak üzere tüm kamu çalışanlarımıza ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Memur-Sen olarak yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini ilgilendiren taleplerimizi önceki gün yaptığımız basın toplantısında kamuoyu ile paylaşmıştık. 2024 yılı için 3’er aylık dönemler itibariyle memur maaşlarına refah payı dahil, Birinci üç ayda yüzde 35, ikinci üç ayda yüzde 10, üçüncü üç ayda yüzde 15 dördüncü üç ayda yüzde 10 artış istiyoruz” şeklinde konuştu.

saglik-sen.jpg

KADRO TALEBİMİZ VAR

“2025 yılı için ise 6’şar aylık dönemler itibariyle refah payı dahil; Birinci altı ayda yüzde 25 ve ikinci altı ayda yüzde 15 artış istiyoruz” ifadeleri ile sağlıkçılar adına taleplerini şöyle sıraladı; “iki yıllık süreçte toplamda yüzde 110 oransal artış teklif ediyoruz. Bunun dışında; Gelir vergisinin yüzde 15’e sabitlenmesi, kamu çalışanlarına aylık 7650 TL kira yardımı yapılması, 1.dereceye gelmiş tüm kamu çalışanlarının ek göstergelerinin 3600 olması, yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılarak Genel İdari Hizmetler Sınıfına geçirilmesi genel taleplerimiz arasında yer alıyor.”

ZOR ŞARTLARDA BİZ VARIZ

Doğan yaptığı açıklamada ‘ Asrın Afeti’ olarak nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerine değinerek şu sözlerle sağlık personeline teşekkür etti; “6 Şubat’ta yaşadığımız, tüm Türkiye’yi derinden yaralayan, 11 ilimizi etkileyen asrın felaketinde de gördük. Hekimi, UMKE’si, 112’si, serviste hemşiresi, ameliyathanede anestezi teknisyeni ile sağlık çalışanlarımız üstün bir cesaret ve ferasetle milletimizin yanında, görevlerinin başında oldular. Tüm bu süreçte sağlık alt yapımızın güçlü olması ve Sağlık Bakanlığının yaptığı koordinasyon da takdire şayandır. Başta Sağlık Bakanımız olmak üzere hemşiresinden hekimine tüm sağlık çalışanlarımıza milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum.”

Faruk Gökyurt / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.