Rami Kütüphanesi nerede, ne zaman açılıyor, tarihçesi ne?

Rami Kütüphanesi nerede, ne zaman açılıyor, tarihçesi ne?

Rami Kışlası tarihi 18'inci yüzyıla uzanmaktadır. Restorasyon çalışmalarının ardından Rami Kütüphanesi olarak yenilenen bu yerin ne zaman açılacağı merak konusu oldu. Peki, Rami Kütüphanesi nerede, ne zaman açılıyor, tarihçesi ne?

250 yıldan fazla tarihi olan Rami Kışlası kütüphane oluyor. Bu haberi alan vatandaşlar kütüphanenin ne zaman açılacağını merak ediyor. Cumhuriyet döneminde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından kullanılan bu yerin kütüphaneye dönüştürülmesi vatandaşları heyecanlandırdı. Peki, Rami Kütüphanesi nerede, nasıl gidilir, ne zaman açılıyor, tarihçesi ne? İşte cevapları:

RAMİ KÜTÜPHANESİ NEREDE, NASIL GİDİLİR?

250 yıllık tarihi olan Rami Kışlası kütüphaneye çevrildi. Rami Kütüphanesi İstanbul Eyüpsultan’da bulunuyor. Kütüphane kültürünün yaygınlaşması amacıyla yapılan bu proje insanların hizmetine açılacak. Rami kütüphanesine 336E, 36ES, 38 ve 38B hatlı otobüsler, M1A ve M1B hatlı metrolar ile A-17 hat numaralı minibüsle ulaşım sağlanabiliyor.

ara-001.jpg

RAMİ KÜTÜPHANESİ NE ZAMAN AÇILIYOR?

Millet kütüphanesi olacak Rami Kütüphanesi yapılan duyurulardan elde edilen bilgilere göre, 13 Ocak 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılacak. 13 Ocak 2023 tarihinden itibaren Rami Kütüphanesi vatandaşlara hizmet vermeye başlayacak. Kütüphanede 5 müdür yardımcılığı altında 21 birim bulunacak. Rami Kütüphanesi 24 saat açık olacak. Modern kütüphanecilik hizmetinin sunulması adına yapılan bu projede serbest çalışma ve okuma salonları bulunuyor. Aynı zamanda Rami Kütüphanesi’nde bebek ve çocuk bölümü, engelli bölümü, grup ve bireysel çalışma salonları ile kitap dışı dijital kaynaklar da yer alıyor.

ara-2.jpg

RAMİ KÜTÜPHANESİ TARİHÇESİ

Rami Kışlası Osmanlı döneminde üçüncü Mustafa tarafından 18’inci yüzyılda yaptırıldı. İkinci Mahmut döneminde yenilenen Rami Kışlası, ordu için kullanılmaya başlandı. Aynı zamanda Rami Kışlası mühendis öğrencilerin eğitimi için de kullanıldı. Ardından Cumhuriyet döneminde de orduya hizmet vermesi için kullanıldı. Rami Kışlası, 1980'li senelerin başında Genelkurmay tarafından dinlenme ve istirahat alanı yapılmak şartı ile İstanbul Belediyesi’ne bırakıldı. Rami Kışlası’nın içindeki birindi Ordu askerleri İstanbul dışındaki yeni kışlalara yerleştirildi. Kışla boş olarak belediyeye teslime edildi. Şimdi ise Rami Kışlası, Rami Kütüphanesi olarak kullanılıyor.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.