Pamukkale’de 600 sporcu ter dökecek

Pamukkale’de 600 sporcu ter dökecek

2023 Türkiye Kupası heyecanı Denizli’de yaşanacak 600 satranç sporcusu kupa için ter dökecek. TSF Başkanı Gülkız Tulay, “Bu yıl düzenlenen Türkiye Kupası’na Türkiye’nin 65 farklı şehrinden 600’e yakın satranç sporcusu katılıyor” dedi.

Denizli’de Türkiye’nin 32 ilinden ve KKTC’den 56 takım olmak üzere toplamda 642 sporcunun hamle yaptığı “2023 Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası” başladı. Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) ulusal faaliyet takviminde yer alan 5 ayrı ulusal sportif faaliyeti temmuz ayında gerçekleştiriyor. Temmuz ayı satranç şölenine dönüştü. Bu ay içinde Denizli’de Türkiye Satranç Birinci Ligi, Türkiye Satranç İkinci Ligi, Ankara’da ise Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi düzenlendi.

satranc-1.jpg

KAPANIŞ TÖRENİ YAPILDI

Denizli Pamukkale Satranç Salonu’nda 15-22 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen 2023 Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası’nda şampiyon takım Göztepe Spor Kulübü olurken, ikinciliği Resul Caner Satranç Akademi Spor Kulübü, üçüncülüğü ise Trabzon Feda Satranç Spor Kulübü elde etti. Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası kapanış töreni 22 Temmuz’da yapıldı.

KAPANIŞ 600 SATRANÇ SPORCUDAN

Şimdi sıra Denizli’de TSF faaliyet takviminde yer alan 2023 Türkiye Kupası 23-31 Temmuz tarihleri arasında Denizli Pamukkale Satranç Salonu’nda açılış töreni ile başlıyor. Bu yıl düzenlenen Türkiye Kupası’na Türkiye’nin 65 farklı şehrinden 600’e yakın satranç sporcusu katılıyor.

satranc-2.jpg

SATRANÇ ÜLKESİ OLDUK

Temmuz ayında dolu dolu bir faaliyet progamı hayata geçirdiklerini belirten TSF Başkanı Gülkız Tulay, “Her zaman belirttiğimiz gibi Türkiye artık bir satranç ülkesi. Her faaliyetimiz kamuoyunda ilgiyle izleniyor. Biz bu yıl temmuz ayında faaliyet takvimimizde yer alan önemli liglerimizi birbiri ardına gerçekleştirdik. Ülkemizin güzide kentlerine gittik. Görüyoruz ki liglerimiz her geçen gün daha üst düzey bir seviyeye ulaşıyor. Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligimiz bilindiği üzere tüm dünyadan satranç sporcularının yer almak istedikleri bir lig haline geldi. Şimdi Türkiye Kupası heyecamımız başlıyor. Sporcularımıza hamlelerinde başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Faruk Gökyurt / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.