Öz Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan: "İşçi ücretlerinde iyileştirme gerekiyor"

Öz Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan: "İşçi ücretlerinde iyileştirme gerekiyor"

Öz Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Aslan, işçilerin memurlar kadar değer görmediğini belirterek "İşçi ücretlerinde iyileştirme gerekiyor” dedi.

Konuşmasına Gazze’yi anarak başlayan Öz Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan, memura sağlanan imkanların işçilere de sağlanması gerektiğini belirtti. Aslan, işçilerin maaşlarının büyük kısmının yüksek kira ve yüksek gıda fiyatlarından dolayı eridiğini belirtti.

"ASGARİ ÜCRET İÇİN BEKLENTİM 17 BİN VE ÜZERİ"

"Asgari ücret toplantılarında farklı STK’larında görüşlerinin alınması gerekir" şeklinde konuşan Aslan, “Asgari ücret toplantılarında belirli konfederasyonlar, sendikalar katılıyor. Görüşmelerde tıkanmalar yaşanırken farklı seslere kulak tıkanıyor. Halbuki farklı işçi temsilcilerinin de bu toplantılara alınması gerekiyor. İşçilerin büyük çoğunluğu temsil edilmiyor, istek ve talepler göz ardı ediliyor. Sendikalardaki tüm temsilcilerin sonuna kadar direnmesi gerekiyor. Masayı terketmek pes etmektir. Sorumluluk gerekiyor. Asgari ücret konusunda da beklentim 17 bin TL ve üzeri” şeklinde konuştu.

orman.jpg

"MASRAFLARDAN KAÇINILMAMALI"

Geçtiğimiz yaz Akdeniz kuşağında büyük yangınlar yaşandığını söyleyen Aslan, “Yangın yerlerine 12 dakikada ulaşıyoruz. Büyük mücadeleler veriyoruz. Şehitlerimiz de oluyor. Yapılan iş büyük bir organizasyon gerektiriyor. Bizim isteğimiz bu alanda masraflardan kaçınılmaması. Ekipmanlarımızın son teknoloji ile uyumlu olması gerekiyor. Yangınlarda vefat eden arkadaşlarımız şehit statüsündedir. Büyük bir fedakarlıkla mücadele ederek şehit olmuşlardır. Şehit ailelerine de verilen destekler artırılmalıdır” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.