OYAD Genel Başkanı Ömer Öztürk: Düşük NEMA için 23 Ocak 2024’te Ankara Adliyesi’ndeyiz
İlksayfa Gazetesi olarak Ordu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne ziyaret gerçekleştirdik. Ziyarette OYAD çalışmalarındaki son gelişmeleri açıklayan Başkan Öztürk, 23 Ocak 2024’te 2022 yılı NEMA oranına ilişkin ilk duruşmanın gerçekleşeceğini söyledi.
İlksayfa Gazetesi olarak OYAD’a ziyaret gerçekleştirdik. Karşılıklı olarak yürütülen faaliyet ve çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunduğumuz görüşmede; konuşmasına gazetemiz hakkında görüş ve düşüncelerini açıklayarak başlayan Ömer Öztürk, OYAK önünde gerçekleştirdikleri basın açıklamasında seslerini duyurup büyük bir cesaret gösterdiğimizi vurgulayarak teşekkürlerini iletti. OYAD olarak yürüttükleri faaliyetlerde yaşanan son gelişmeleri aktararak sözlerine devam eden Öztürk, hüsran olarak niteledikleri 2022 yılı NEMA oranına ilişkin dava süreciyle ilgili olarak, “23 Ocak 2024’te ilk duruşma yapılacak. Ankara Adliyesi’nde bütün üyelerimizle birlikte katılım sağlayacağız” açıklamasında bulundu.
CESARET GÖSTERDİNİZ
OYAD Genel Başkanı Ömer Öztürk, yaptığı açıklamada yeni kurulmuş bir dernek olarak üye sayılarının ve tanınırlıklarının artamaya başladığını belirterek, “ Bu bize büyük bir güç veriyor. Bunda İlksayfa’nın çok büyük katkısı olduğunu görüyorum. Bütün üyelerimizle birlikte burayı takip ediyoruz. Türkiye’de bağımsız bir gazeteci olmak ve sesi az çıkanların sesini duyurabilmek gazetecilikte çok önemli. Bunda en basiti bir hak mücadelesi olarak OYAK önünde yaptığımız açıklamada gördük. Bazı gazete ve kanalların bu bizim hak arama mücadelemize geldikleri halde çeşitli baskılar nedeniyle bunu yayınlayamadılar. Sizi ayrı tutuyorum. Sizin medeni cesaretiniz ve gerçekten basın olabilme özgür basın olabilme amacını edindiğiniz için çok teşekkür ediyorum” dedi.
İLK DURUŞMA 23 OCAK 2024’TE
Dernek olarak ve Türkiye’de OYAK özelinde bütün statülerden üyelerinin olduğunu ifade eden Öztürk, “Her statünün kendine ait bir derneği olmasına rağmen ilk defa bizim OYAD çatısı altında bütün rütbeleri topladık. Bizim en büyük taleplerimizden birisi de OYAK’ın 90 bini bulan EMS üyelerinin OYAK kurullarında temsil edilmesi. Bunun yanında OYAD olarak hukuki mücadelelerimiz var. Hüsran olarak tabir ettiğimiz yüzde 90.1 2022 yılı NEMA’sını mahkemeye taşıdık. 23 Ocak 2024 tarihinde ilk duruşması yapılacak. Ankara Adliyesi’nde bütün üyelerimizle birlikte katılım sağlayacağız. Orada haklı taleplerimizi ileteceğiz. İkincisi 252 bin kişi civarı Konut Ön Biriktirim Fonu üyeleri var. Onlara ödenen aylık NEMA’nın düşük olduğunu ve yanlış yönetildiğini düşünüyoruz. Bir üyemiz vasıtasıyla noterden ihtarnameyi çektikten sonra çok enteresan; Mayıs ayında yüzde 33 olan bu oran Temmuz ayına kadar 2 kata yakın arttı. Bu konuda da mahkemeye müracaat ettik. Üçüncü bir davamız; 6 Şubat’taki deprem felaketinde OYAK, 205 sayılı OYAK Kanunu’nda yazmamasına rağmen üyelerinin alın terini bölgeye sevk ettiğini gördük. Yardım çok güzel bir olay, insani, vicdani ve ahlakidir. Ama üyelerinin rızası olmadan ve kanunda yazılı olmadan böyle hukuksuz bir yardımı yapması da biz üyeler tarafından ilginç karşılandı” şeklinde konuştu.
SOSYAL MEDYADAN BİLGİLENDİRİYORUZ
OYAD olarak sosyal medyayı etkin kullandıklarına da değinen Başkan Öztürk, “Twitter ve Facebook sayfalarında üyelerimizi bilgilendirme çalışmaları yapıyoruz. 15 günde bir Cuma günleri saat 20’de canlı sohbet odalarında belli bir konu belirleyip bunun üzerinde üyelerimizi bilgilendiriyoruz” diyerek sözlerine devam etti.
SORUNLAR BİR DEĞİL
Başkan Öztürk, 2023 yılı NEMA oranıyla ilgili olarak da Mayıs ayına kadar olan süreçte konunun takipçisi olacaklarını ve OYAK önünde basın açıklamaları gerçekleştireceklerini ifade ederek sözlerini şu şekilde noktaladı; “Üyelerimizin hepsinin belirli hak arama mücadeleleri var. Üyelerimizin isteği doğrultusunda ve tüzüğümüzün ilgili maddeleri gereğince bunların hak mücadelelerine her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. En önemlileri; astsubayların tazminat ve maaş bağlama oranları, sivil memurların tazminatları, yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılması uzman jandarmaların statü değişikliği, uzman çavuşların kadro talepleri var. Sorunlar bir değil birçok sorun var. Bu sorunları da bir çırpıda düzelteceğimizi düşünmüyoruz ama önümüzde bir EYT örneği var. Onlar gibi mücadelemizi kanun içerisinde hakların alınması için çalışacağız.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.