Oto elektrik ustası Sami Göktaş’tan tatil öncesi sürücülere uyarılar

Oto elektrik ustası Sami Göktaş’tan tatil öncesi sürücülere uyarılar

Oto elektrik ustası Sami Göktaş bayram tatili öncesi araç bakımlarına dikkat çekti. Tatil öncesi yola çıkacak sürücülere tavsiye veren Göktaş, “Düzenli bakım hem malı hem canı korur. Araç sahipleri yola çıkmadan bakımlarını yaptırmalı” dedi.

Artan yaz yağmurları ve oluşan su birikintileri araçların elektrik aksamlarında hasara neden oldu. Dokuz günlük bayram tatili öncesi yola çıkacak araç sahiplerine tavsiyelerde bulunan Oto elektrik ustası Sami Göktaş, “Düzenli bakım hem malı hem canı korur. Araç sahipleri yola çıkmadan bakımlarını yaptırmalı. Bu meslekte dürüst olmanız çok önemlidir. Eğer siz dürüst olursanız emin olun herkes size güveniyor ve müşteri kazanıyorsunuz. Sürücülerin aşırı gördüğü sulardan kaçması gerekiyor. Aynı zamanda sürücüler araçlarına izolasyon yapılmalı” dedi.

bakimm.jpg

DÜRÜST OLMAK ZORUNDASINIZ

Göktaş,” Bu meslekte dürüst olmanız çok önemlidir. Eğer siz dürüst olursanız emin olun herkes size güveniyor ve müşteri kazanıyorsunuz. İşini düzgün yaptığınız zaman para kazanabiliyorsunuz. Bir usta müşteri kazanmak istiyorsa dürüst ve güvenilir olmalıdır. Fakat sanayide bulanan ustalarımızın da gelen müşterileri yerine göre aldattığı için müşteriler sanayiye korkarak gelebiliyor. Çünkü her işten her ustanın anlayacağı bir durum yok. Ustalar kendi alanındaki işleri yapsa hiçbir sorun yok fakat bazen bir usta para kazanmak için her işi yapmaya çalışıyor ama yapamıyor. Bu durum ise bizleri kötü etkiliyor” dedi.

basliksiz-1.jpg

DÜZENLİ KONTROL ÖNEMLİ

Göktaş,” Vatandaşlar araçlarının bakımlarını düzenli bir şekilde yaptırıyor ve elektronik kontrollerini bilgisayar aracılığıyla baktırıyorsa zaten ileride oluşabilecek hataları önceden görmüş olur. Bu duruma bağlı olarak da araçlarının vereceği arızlarının önüne geçmiş olur. Aynı zamanda her usta kendi alanında hakimiyeti olduğu araç markalarıyla ilgilenmelidir. Sürücüler bu durumda doğu ustayı bulmak zorundalar. Doğru ustayı bulmak için ise ilk önce araç sahibi o ustaya bir iş yaptırması gerekiyor. O ustaya giderken de tavsiyeler üzerine gitmesi gerekiyor. Sosyal medya üzerinden ise yorumlara da bakması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

usta-1.jpg

İZALOSYON ŞART

Oto Elektrik ustası Göktaş son zamanlarda Ankara’da yağan yağmurlardan dolayı araçların elektronik beyinlerinin yandığını belirterek, “Sürücülerin aşırı gördüğü sulardan kaçması gerekiyor. Aynı zamanda sürücüler araçlarına izolasyon yapması gerekiyor. Özellikle araçların bsi beyninin bulunduğu yere. En önemlisi de sürücüler araçlarının orijinal halini bozmamalıdır. Çünkü yaptıkları her elektronik müdahale araçlarına zarar veriyor. Aynı zamanda araçlardaki bsi ve diğer elektronik beyinlerinin yanma sebebi yüzde doksan usta hatalarından dolayı kaynaklanmaktadır. Bundan dolayı elektronik konularda sürücüler işinin ehlini bulmak zorundalar. Diğer bir konu ise araçlardaki elektronik sorunlar sürücülerin araçlarına yaptırdıkları tesisatlardan kaynaklanmaktadır. Günümüze baktığımızda beş yıllık araçların elektronik beyinleri bozuluyor. Bu duruma neden olan ise sürücülerin araçlarına yaptırdıkları elektronik eklemelerden kaynaklanıyor” dedi.

Faruk Gökyurt/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.