Öncelik gönül

Öncelik gönül

AK Partili Büyükşehir adayı Özhaseki, gönül belediyeciliği anlayışıyla hareket edeceklerini belirterek, ‘‘İş yapabilirsiniz, yollar yapabilirsiniz ama insanlarla istişare etmiyor, gönül kazanmıyorsanız anlamı yok’’ dedi.

ALTINDAĞ’A ÖZEL ÖNEM

Ulucanlar Müzesinde muhtarlar ve STK temsilcileriyle bir araya gelen Özhaseki, Kültür yolu, millet bahçesi, teleferik, stat, Ulus trafiğinin yer altına alınması gibi önemli projelerle, özellikle Altındağ’ın önemli bir değişim yaşayacağını ifade etti. 

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, tarihi Ulucanlar Cezaevi yerleşkesi içerisinde Altındağ’daki mahalle muhtarları ve STK temsilcileriyle bir araya geldi. Yoğun katılım gösterilen programa AK Parti Altındağ İlçe Başkanı Ahmet Karaca ile da eşlik etti. 

İDEOLOJİK BELEDİYECİLİĞE SON VERİLDİ

STK temsilcilerine ve mahalle muhtarlarına seslenen Özhaseki, CHP döneminden kalma geçmişteki ideolojik belediyecilik anlayışını sonlandırdıklarını açıklayarak, “AK Parti hareketi aslında yerel yönetim hareketi olarak başladı. Hatırlarsanız 94 öncesinde bir belediyecilik vardı. 1994 yılı bir milat gibi oldu. Bizim misyonumuza sahip insanlar özellikle İstanbul’da Sayın Cumhurbaşkanımız, arkasından Anadolu’daki birçok arkadaşımız gibi ben de naçizane kendi şehrimde belediye başkanı seçildim işe başladım. Başladığımız dönem öncesi belediyecilik de bizim ortaya koyduğumuz belediyecilik arasında dağlar kadar fark var. Öncesinde ideolojik, takıntılı bir belediyecilik vardı”

ÖNCELİK GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ

Gönül belediyeciliği hizmete soktuklarını kaydeden Özhaseki, “İş yapabilirsiniz, yollar yapabilirsiniz, yeşil alanlar vs. ama insanların gönlünü kazanamıyorsanız, insanlarla birlikte (şehri) yönetmiyorsanız, onlarla istişare etmiyorsanız, gönül kazanmıyorsanız hiçbir anlamı yok” dedi.

111 PROJENİN 21’İ ALTINDAĞ İÇİN

Ankara için hazırladıkları 111 projenin belirlenmesi aşamasıyla ilgili de bilgi veren Özhaseki, “Ankara’daki hemşerilerimiz bizden ne bekliyor, belediyelerden beklentileri nelerdir Onların hepsini tespit ettik. Anketler vasıtası ile çağırdığımız arkadaşlarla istişare ettik. Bu çalışmanın neticesinde bir proje hazırlamaya başladık. 30 kişilik ekibin içerisinde mimarlar, mühendisler, ulaşım plancıları, kültür sanat danışmanları, psikologlar var… Değişik alanlarda yüzlerce proje var. Önemli projelerin bir kısmı Altındağ’da. 111 proje içerisinden Altındağ’la ilgili 21 proje var. Projelerimiz Altındağ’ı yakından ilgilendiriyor. Projeleri yaparsak neticesinde bundan Altındağlılar çok istifade edecek” şeklinde konuştu.  

ANKARA HER ALANDA BAŞ ŞEHİR OLACAK

Kültür yolu, millet bahçesi, teleferik, stat, Ulus trafiğinin yer altına alınması gibi önemli projelerle Altındağ’ın başka bir çehreye bürüneceğini kaydeden Özhaseki, “Projelere sahip çıkmak lazım. Ankara’mız Başkent değil mi adı Başkent, baş şehir. Burada ticaret var mı? Var. Sanayi? Birçok sanayi sitesi var. Ayrıca burada kültür sanat programları var mı? Var. Bundan sonra yapılması icap edenler var. Turizmden, sağlık turizmden, termalde, doğa turizminde, inanç turizminde istifade edebilir mi Ankara evet edebilir. Tüm bunların tek tek projelendirilerek yeni bir formata oturması lazım” dedi.  

ÖMRÜM BELEDİYECİLİKLE GEÇTİ

Özhaseki şunları söyledi: “Çok şükür biz bu işi biliyoruz. İyi bir niyetle yola çıktık, gayret edeceğiz ve neticesinde inşallah Allah hasıl edeceğini düşünüyoruz. Ömrüm belediyecilikle biraz da bakanlık yaparak geçti. Ankara’mızın güzel insanlarına hizmet etmeye talibiz. Allah’ın izniyle bu işi yaparız. Bilgimiz de birikimimiz de var. Çok şükür geçmişte yaptığımız ve ortaya koyduğumuz bütün işler bunun kefili, delili. Dua ediyorum arkanızda dağlar gibi Cumhurbaşkanımız var. Ömrünü bu millete adamış dosdoğru bir lider.”

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.