Peygamberin tabiriyle dinin direği olan "Namazın önemi"

Peygamberin tabiriyle dinin direği olan "Namazın önemi"

İslam’ın şartlarından biri olan namaz, Hz. Muhammed’in sözüyle “dinin direği” olarak anlatılır. Peki, Namazı bırakmanın günahı nedir? Namazı terk edene ne olur? Namazı terk etmenin hükmü nedir? İşte detaylar:

İslam dini, Müminlere yüklediği kulluk görevleri arasında namazın önemli bir yeri bulunmaktadır. Çünkü imandan sonra en önemli amel, namazdır. Nitekim Hz. Peygamber Efendimiz, inananlar için en hayırlı amelin namaz olduğunu bildirmiştir. Peygamber Efendimiz ayrıca; namazı dinin beş temel esası arasında saymış, bir hadisi şerifinde ise “Namaz dinin direğidir” buyurarak namazın dinimizdeki yerini ve önemini vurgulamıştır. Peki, Namazı bırakmanın günahı nedir? Namazı terk edene ne olur? Namazı terk etmenin hükmü nedir? Tüm detaylar haberimizde:

namaz-1-001.jpg

NAMAZI TERK ETMENİN HÜKMÜ NEDİR?

Namaz, kulu Allah'a yaklaştırır. İnsana bol bol sevap kazandırır ve ona cennetin kapılarını açar. Namazı terk eden insan ise bu davranışı ile birlikte Allahu Teâlâ’dan uzaklaşır. Onun rahmetinden mahrum kalarak ilahi cezaya müstahak olur. Namaz, ne kadar önemli ve büyük bir ibadet ise namaz kılmak insanın değerini bir o kadar yüceltir. Namaz, kul için ne kadar büyük bir kazanç vesilesi oluyorsa, namaz kılmamakta insanın Allah katında ki değerini o kadar düşürür.

namaz-2.jpg

Dünya ve ahirette o denli büyük bir hüsran sebebi olur. Hadisi şeriflerde haber verildiğine göre hesap günü imandan sonra kişinin ilk hesaba çekileceği amel, namaz olmalıdır. Namazlarını kılmayanlar o gün çok zorlu bir sorguya tabi tutulacaklar ve namazı terk etmenin cezasını cehennemde çekeceklerdir. Zira namaz kılmamak insanın cehenneme girmesi için tek başına yeterli bir sebeptir.

namaz-3-001.jpg

Kur’an-ı Kerim’de cehennemliklerin bu durumu bizzat kendilerinin itiraf edecekleri haber verilerek şöyle buyrulmaktadır: “Cennetlerde olanlar birbirlerine suçlular hakkında sorular sorarlar ve dönüp onlara şöyle derler, ‘Sizi şu sekara cehenneme ne soktu?’ Onlar şöyle derler, ‘Biz namaz kılanlardan değildik. Yoksula yedirmezdik. Batıla dalanlarla bizde dalardık. Ceza gününü de yalanlıyorduk. Nihayet ölüm bize gelip çattı. Artık şefaatçilerin şefaati olanlara fayda vermez.’” (Müddesir 41 ve 48 ayetler)

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.