Mükerrer oy ne demek? Mükerrer oy nedir?

Mükerrer oy ne demek? Mükerrer oy nedir?

Mükerrer oy ne demek? Mükerrer oy nedir? Mükerrer oy ne anlama geliyor? Mükerrer oy kullanmak ne demek? Birden fazla oy kullanmak nedir? Birden fazla oy kullanılabilir mi?

Mükerrer oy ne demek? Mükerrer oy nedir? Mükerrer oy kullanmak ne demek? Mükerrer oy ne anlama geliyor? Birden fazla oy kullanmak nedir? Birden fazla oy kullanılabilir mi? Peki nedir mükerrer oy, işte tüm bu soruların cevabı haberimizde…

MÜKERRER OY NE DEMEK?

Mükerrer oy, birden fazla oy verme durumudur.Geçmişte yapılan seçimlerde hilenin önüne geçmek için parmağa boya sürülmesi bu duruma az da olsa engel oluşturmaktaydı.İnternettede sıkca karşılaşılır. Bir ankete birden fazla oy verilebilir ve sağlıklı bir sonuç çıkmaz.

MÜKERRER OY NE ANLAMA GELİYOR?

Mükerrer oyun ne anlama geldiği araştırılmaya başlandı. Mükerrer oy bir kişinin tek bir oy kullanma hakkı varken bu durumu hiçe sayarak birden fazla oy kullanma durumudur.
Mükerrer oy durumunun ortaya çıkmaması için genelde oy kullanan kişilerin parmaklarına mürekkep damlatılır ya da bir işaret konulur. Mükerrer oy kullanmak ve kullananlara göz yummak büyük bir suçtur.

Seçim dönemlerinde her partiden ya da her kuruldan kişiler oy kullanma alanında olarak gözetmenlik yapar bu durumda mükerrer oy kullanımı imkansız hale gelir. Günümüzde seçmen listeleri ve kimlerin nerede oy kullanacağı gibi durumların netlik kazanmasıyla kişilerin birden fazla oy verme işlemi ortadan kalkıyor.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.