Milyonlarca kamu görevlisini ilgilendiriyor: Memur-Sen’den zam talebi

Milyonlarca kamu görevlisini ilgilendiriyor: Memur-Sen’den zam talebi

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 1 Ağustos’ta yapacakları 7. Dönem Toplu Sözleşmenin ipuçlarını paylaştı. Yalçın, “Talebimiz 2024 Ocak ayında en düşük memur maaşının en az 29.700 TL olması” dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın düzenlediği basın toplantısı ile 1 Ağustos tarihinden itibaren masaya oturacakları 7. Dönem Toplu Sözleşme hakkında ipuçları verdi. Yalçın, toplantıda yapmayı düşündükleri toplu sözleşme ile memurun Hükümetten taleplerini ve bu taleplerin nedenlerini sıraladı. Genel Başkan Yalçın ilk olarak geçtiğimiz aylarda memurlara verilen zamma dikkat çekerek en düşük memur maaşında eksikler olduğunu dile getirdi. Yalçın, “Öncelikle sözün yerine gelmesi, vaadin karşılığını bulması için 22.000TL’den kaynaklı en düşük devlet memuruna eksik uygulanan 1.650 TL’nin tazminini istiyoruz” sözleri ile eksik yatırılan maaşların memura verilmesini talep etti. Yalçın ayrıca, “2024 Ocak ayında en düşük memur maaşının en az 29.700 TL olmalıdır” dedi.

EKSİK KISIM TAMAMLANSIN

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın toplantıda, “Bu noktada, Kamu işveren tarafı da mali disiplin politikaları, ekonomide dengeleme ve tasarruf tedbirleri gibi gerekçeler yerine, ekonominin gerçek verilerini dikkate alarak; alım gücünü yükseltecek, reel geliri artıracak tekliflerle masaya gelmelidir. Diğer taraftan, İmzalanma döneminden 4 ay sonra uygulanan, hedeflenen ve beklenen enflasyon tahminleri üzerinden tekliflerle gelinen ve 1 aylık zaman zarfına sıkıştırılan toplu sözleşme sisteminin dayanağı olan Kanun, miadını doldurmuştur. Bunu özellikle belirtmek isterim. Tam da bu sebeple, bu Toplu sözleşmede 4688 sayılı Kanunu değiştirme ve güncelleme noktasında ortaklaşa karar almayı hedefliyoruz. 2024 ve 2025 yıllarını kapsayacak, genel hatlarıyla maaş ve ücret artışlarına ilişkin tekliflerimizi sizlerle paylaşmak istiyorum. Öncelikle sözün yerine gelmesi, vaadin karşılığını bulması için 22.000TL’den kaynaklı en düşük devlet memuruna eksik uygulanan 1.650 TL’nin tazminini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

memur-sen-zam-aciklamasi-iceri.jpg

OCAK’TA EN DÜŞÜK MAAŞ 29.700 OLSUN

Yalçın, “Geçtiğimiz iki yıllık süreçteki enflasyon verilerini dikkate alarak; 2024 yılı için 3’er aylık dönemler itibariyle Refah payı dahil, Birinci üç ayda yüzde 35, İkinci üç ayda yüzde 10, üçüncü üç ayda yüzde 15, Dördüncü üç ayda yüzde 10 artış istiyoruz. 2025 yılı için ise Türkiye’nin ekonomik verilerinin ve enflasyon rakamlarının iyileşeceğine dair inancımızla; 6’şar aylık dönemler itibariyle Refah Payı dahil Birinci altı ayda yüzde 25 ve ikinci altı ayda yüzde 15 artış istiyoruz. İki yıllık süreçte toplamda yüzde 110 oransal artış teklif ediyoruz. Teklifimizle birlikte; vaat yerine getirildikten sonra en düşük kamu görevlisi maaşı 2024 Ocak ayında 29.700 TL olacaktır” dedi.

KADRO İSTİYORUZ

Memur- Sen Genel Başkanı Ali Yalçın toplantıda son olarak şu hususlara değindi:

“Enflasyon farkının; dönemsel artışı geçtiği aydan itibaren verilmesini ve en az 2 puan artırımlı ödenmesini, istiyoruz. Toplu Sözleşme ikramiyesinin; aylık 1.000 TL olarak ödenmesini ve kamu görevlilerine aylık 7.650 TL Kira Yardımı verilmesini talep ediyoruz. 1. Dereceye yükselmiş bütün kamu görevlilerinin ek göstergesinin 3600 olmasını ayrıca dini bayramlarda kamu görevlilerine 4.850 TL ikramiye ödenmesini ve eş yardımının 2.000TL, çocuk yardımının 500TL ödenmesini ve emeklilere de verilmesini bekliyoruz. 8.077 TL seyyanen zammın emekli kamu görevlilerine de yansıtılmasını, mühendis, şube müdürü, müdür, müdür yardımcısı, şef gibi birçok ünvandaki kamu personelinin özel hizmet tazminatı ve ek ödemeler dahil mali haklarının iyileştirilmesini talep ettik. Yardımcı Hizmetler Sınıfının kaldırılarak Genel İdari Hizmetler Sınıfına geçirilmesini, gelir vergisinin yüzde 15’e sabitlenmesini, görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavlarının 3 yılı aşmayacak şekilde periyodik olarak yapılmasını ve kadroya geçişte kapsam dışında kalan İHS’li personelin kadroya geçirilmesini istiyoruz.”

Faruk Gökyurt / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.