Mevduat faizleri zengine yarıyor: Yeni zirveler görülecek

Mevduat faizleri zengine yarıyor: Yeni zirveler görülecek

TCMB’nin bankalardan elde ettiği verilere göre ekim ayında TL mevduat faizleri yüzde 65 oldu. Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Şenol Başbuşcu, “Kasım’da zirveyi hep beraber göreceğiz. Aralık ayı sonunda ne olur? Artık hayal gücünüze kaldı” dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası verilerine göre Türkiye’de bankalarca uygulanan mevduat faizi oranları ekim ayı itibariyle 1, 3, 6 ay vadeli yüzde 65’e ve bir yıl vadeli yüzde 60’a yükseldi. Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof.Dr. Şenol Babuşcu, yüksek sermayeli vatandaşlara uygulanan faizler için “Kasım’da zirveyi hep beraber göreceğiz. Aralık ayı sonunda ne olur? Artık hayal gücünüze kaldı” dedi.

faiz33311.jpg

YÜZDE 65 OLDU

TCMB’de Hafize Gaye Erkan yönetiminde uygulanan sıkı para politikası sonrası mevduat faizlerinde yükseliş sürdü. TCMB verilerine göre bankalar tarafından mevduata uygulanan azami faiz oranları 1,3 ve 6 aya kadar vadelide ekim ayında % 65’e, bir yıla kadar vadelide yüzde 60’a, bir yıldan uzun vadeye yüzde 57’ye yükseldi. Verilere göre TL vadeli mevduat faizleri nisan ayında 1, 3, 6 ay ve bir yıl vadeli yüzde 36-39 seviyelerinde iken; haziran ayında yüzde 48-52 seviyelerine, ağustos ayı itibariyle ise yüzde 55-60 seviyelerinde seyrini sürdürdü.

faiz333.jpg

HAYAL GÜCÜNÜZE KALDI

Prof. Dr. Şenol Babuşcu’nun açıklamalarına göre yüksek sermayeli vatandaşlara uygulanan faiz oranlarının yeni zirvelere açık olduğu vurgulandı. Babuşcu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Bankalarca mevduata fiilen uygulanan azami faiz oranları 3 ay kadar vadelide Ekim ayında % 65’lerde. TCMB’nin Ekim ayı verileri böyle gösteriyor. Kasım’da zirveyi hep beraber veri açıklandığında göreceğiz. Aralık ayı sonunda ne olur? Artık hayal gücünüze kaldı” dedi. Bankalar tarafından verilen mevduat faiz oranları 10 milyon TL ve altında olan vatandaşlara ise şu anda değişen vadelerde yüzde 47 ile yüzde 52 arasında uygulanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.