Mescid-i Aksa’da gerçekleştirilen alçak saldırılara STK'lardan tepki

Mescid-i Aksa’da gerçekleştirilen alçak saldırılara STK'lardan tepki

İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa’da ibadet eden Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği saldırılara bir tepki de STK’lardan geldi.

İsrailli Yahudi yerleşimcilerin Filistinlileri evlerinden zorla çıkararak mülklerini gasp etmesinin ardından başta Mescidi Aksa olmak üzere Filistin’in çeşitli yerlerinde başlayan gösterilerde İsrail devletinin uyguladığı şiddet Ankara’da protesto edildi. Memur-Sen, Anadolu Gençlik Derneği ve İHH tarafından organize edilen eylemde Filistin’e destek mesajları verildi.

israilkinama2.jpg

STK’LAR TEPKİ GÖSTERDİ
İşgalci İsrail yerleşimcilerinin Kudüs’te Filistinlileri evlerinden zorla çıkarmak istemelerinin ardından başlayan gösteriler kısa sürede Kudüs geneline yayıldı. Başta Mescidi Aksa ve çevresi olmak üzere gerçekleştirilen gösterilerde İsrail polisi Filistinlilere çelik mermi ve biber gazı kullanmasının ardından Türkiye’den de destek gecikmedi. Dün akşam İstanbul’da bulunan İsrail Konsolosluğu önünde gerçekleştirilen eylemin ardından bugün de Ankara’daki İsrail Büyükelçiliği önünde toplanıldı.

YALÇIN; “İSRAİL TERÖR VE İŞGAL DEVLETİDİR”
Memur-Sen, Anadolu Gençlik Derneği ve İHH tarafından organize edilen eylemde Filistin’e destek mesajları verildi. Türkiye ve Filistin bayraklarının taşındığı eylemde konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, İsrail’in bir terör ve işgal devleti olduğuna vurgu yaparak İsrail’de eğitim gören ilkokul çocuklarının dahi ırkçı, Arap ve Müslüman düşmanı olarak yetiştirildiğini ve İsrail’in devlet felsefesinin de bu kin ve düşmanlık olduğunu ifade etti.

TURHAN, “SİYONİZMLE MÜCADELEMİZ SÜRECEK”
AGD Genel Başkanı Salih Turhan, siyonist işgalcilerle yapılan anlaşmaların yırtılıp çöp tenekesine atılması gerektiğini söyledi. Zalim işgalcilerin saldırılarını telin etmek üzere işgalcilerin büyükelçilik konutu önünde bir araya geldiklerini belirten Turhan, her yerde, her nefeste siyonizmle mücadeleye devam edeceklerini aktardı.

mescid-i-aksa-stk2.jpg

“SİYONİST YAPILAR ANCAK GÜÇTEN ANLAR”
Turhan, “Esas itibarıyla beklentimiz asrın anlaşması çalışması siyonistlerle yapılan normalleşme adımlarını İslam ülkelerinin bir an önce bitirmesini istiyoruz. Rahmetli Erbakan hocamızın güzel bir sözü var. ‘siyonist yapılar ancak güçten anlar. Onlar kınamaktan anlamazlar.’ Biz bu noktada gücün kaynağının Müslüman ülkelerin bir araya gelmesinde görüyoruz” diye konuştu.

SİNAN; “MALLARIMIZLA VE CANLARIMIZLA KARŞI DURACAĞIZ”
İHH Ankara Şube Başkanı Mustafa Sinan ise İsrail’in sonradan oluşturulmuş bir siyonist devletçilik örgütü olduğunu vurgulayarak, “Bu devletçik en son salyalarını etrafa saçmaya devam ediyor. Müslümanlar olarak bir araya gelerek bu siyonist örgüte karşı ayağa kalkacağız. İbadetlerimizle, amellerimizle, duruşumuzla ne kadar birbirimize sahip çıkarsak siyonistlerde o kadar küçülüp yok olacaklar. Burada toplanarak bir direnişin sembolü oluyoruz. Mallarımızla ve canlarımızla siyonizme karşı duracağız” diyerek Filistin’e maddi yardım ve dua çağrısında bulundu.

ali-yalcin-siyah-celenk.jpg

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan ve İHH Ankara Şube Başkanı Mustafa Sinan konuşmaların ardından İsrail Büyükelçiliği önüne “Terörist İsrail” yazan siyah çelenk bıraktılar. 

Emrah Özcan/İLKSAYFA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.