Mehmet Şandır: Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı irade beyanıdır

Mehmet Şandır: Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı irade beyanıdır

MHP’li eski milletvekili Mehmet Şandır, Zeytin Dalı Harekatı’nın Türkiye’nin bir irade beyanı olduğunu ve coğrafyanın hukukunu koruduğunu söyledi.

Gazi Üniversitesi Asya Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından ‘Zeytin Dalı Harekâtı Ortadoğu ve Türkmenler’ adlı panel düzenledi. Panelde Zeytin Dalı harekâtının sebepleriyle durumu Suriye’deki Türkmenlerin durumu ve Ortadoğu coğrafyası ele alındı. Panele Gazi üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdinç Yazıcı Başkanlık ederken konuşmacılar arasında 21, 23 ve 24.dönem MHP milletvekili Mehmet Şandır da vardı. 

TÜRKİYE BÖLÜNMEMEK İÇİN SAVAŞIYOR

Panelin açılış konuşmasını yapan ve konuyla alakalı kendi düşüncelerinden bahseden Yazıcı Zeytin Dalı Operasyonuna ilişkin, “ Türkiye’ye bölünmek kadermişçesine dayatılıyor. 100 yılında Türkiye’ye ikinci müdahale olmaktadır. Türkiye orada kendini bölmek isteyenlere karşı savaşıyor. Bugün o bölgede küresel güçler tarafından PKK eliyle bir terör devleti kurulmak isteniyor. Türkiye’den oradaki Türkmen bölgesinden geçmesi ve daha da ötesi kendi Güney Doğusundan geçmesi beklenmektedir” açıklamasında bulundu. 

ANADOLU’NUN DOĞAL UZANTISI

Bugün yaşanan problemlere tarihte yaşanan önemli gelişmelerin neden olduğunu söyleyen Yazıcı, “Anadolu’nun doğal bir parçası olan ve Misak-ı Milli’ nin de sınırları içerisinde bulunan Musul vilayeti diye tarif ettiğimiz bölgelerin sınırların dışarısında kalması bugün yaşanan birçok problemin sebebidir. Fakat şuan gerçekleştirdiğimiz sınır ötesi operasyonlar oradaki Türkmenlere ulaşmamız için büyük bir fırsattır” diye konuştu.

TÜRK TÜRKMEN AYNIDIR KARDEŞTİR

Suriye Türkmen Meclisi Onursal Başkanı MHP 21,23 ve 24 Dönem Milletvekili Mehmet Şandır ise bölgedeki Türkmenlerin durumuna ilişkin “ Türkiye deki Türkler ile Suriye’de ki Türkler öz kardeştir biz dışarıda kaldığımız için Türkmen denmiştir. Bize farklı isim söylenerek Türkiye’den koparmaya çalışıyorlar. Büyük Atatürk’ün Misak-ı Milli’ de gösterdiği gibi Türkmenlerin yaşadığı coğrafya da Anadolu’nun devamıdır Halep ile Antep arasında hiçbir fark yoktur” ifadelerine yer verdi. 

BU COĞRAFYA BİZİMDİR 

Şandır, her yeni yüzyılın başlarında küresel güçlerin yeni haritalar çizmeye çalıştığını belirtirken Afrin konusunda da” Her yeni yüzyılın başında küresel güçler yeni düzenlemeler haritalar çizmeye çalışır. Bugünde yapılmak istenen bunun parçasıdır. Afrin’e yönelik operasyon Türkiye Cumhuriyeti’nin bir irade beyanıdır. Bu coğrafya bizimdir bizde burada söz sahibiyiz demesidir. Bu coğrafyanın hukuku için oradayız ve bunu da başaracağız” diye konuştu. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.